Maila-Jusseilla on jatkossa Jyväskylän Kirittärien ja porilaisen Pesäkarhujen tapaan joukkueet naisten kahdella ylimmällä sarjatasolla. Maila-Jussit lähti suomensarjan pudotuspeleihin länsilohkon neljänneltä sijalta, mutta päätti kautensa kahdeksan ottelun voittoputkeen. Vain 14-vuotias Matilda Niskakangas hurjasteli noususarjassakin peräti 16 tehopistettä neljään otteluun.

– Ruuvia kiristettiin oikeaan aikaan loppukesästä ja palaverit joukkueen kanssa terävöittivät myös omaa tekemistä. Tämä on pelaajapolun kannalta erittäin merkittävä asia, että Jussit saa joukkueen Ykköseen. Mieltä lämmittää myös koko seuraorganisaation vahva tuki nousun mahdollistajana, kiitteli pelinjohtaja Valtteri Niemelä Instagramissa.


Oulua edustaa kauden 2023 Ykköspesiksessä Oulunsalon Vasaman lisäksi Oulun Lippo Juniorit. Raksilan pesäpallostadionilla pelattiin viimeksi naisten Ykköspesistä 2016 ja Superpesistä 2017-18 Oulun Lipottarien toimesta. Lipottaret muistetaan parhaiten kolmesta peräkkäisestä Suomen mestaruudesta tyttöjen Superpesiksessä. Mestarijoukkueista kasvoi valtakunnalliseen eliittiin lukuisia huippupelaajia, kuten Siri EskolaElla KorpelaEmilia Linna ja Eveliina Lämsä. Lippo Juniorien vahvistuksena nousijajoukkueessa pelasi kolminkertainen B-tyttöjen Suomen mestari Ninni Fasse.

Lippo Juniorit voitti kaikki ottelunsa suomensarjan pohjoislohkossa, mutta aloitti pudotuspelit tappiolla Oulaisten Huimaa vastaan. Tämän jälkeen joukkue jatkoi etenemistään vakuuttavasti. Sarjanousu varmistui vierasottelussa Loimaan Palloilijoita vastaan voittolukemin 0-2 (3-4, 2-7) sunnuntaina. Nuorella joukkueella on riveissään useita tulevaisuuden pelaajia, kuten erinomaisesti esiintyneet Selina Similä ja tyttöjen Itä-Länteenkin kesällä valittu Aino Kesti.

Naisten noususarjan Ykköspesikseen tulokset ja tilastot löytyvät tulospalvelusta.