Ensimmäinen jakso ratkesi kolmospesään suuntautuneella epäonnisella harhaheitolla, jolla Henna Peltokangas ja Saaga-Angelia Raudasoja karkasivat kotiin. Toisen jakson ainokaisesta vastasi joukkueensa parhaana palkittu lyöjäkuningatar Siri Eskola, joka iski pallon vastustamattomasti väliin.

Hulppeaa tarinaa lautasen äärellä kirjoittava lukkari Jasmin Andreasen piti Virkiän sisäpeliä pihdeissään ja otti ratkaisuhenkillä Simply Clever -suoritukseksikin päätyneen polttoheiton upeasti kauhomalla kiinni. Andreasen ja ratkaisun tuoneessa välierässä neljä juoksua tuonut Raudasoja voittavat juhlavuoden superpesiskaudella ensimmäisen aikuisten SM-mitalinsa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Superpesis (@superpesis)

Viidenteen otteluun venynyt välieräsarja tarjosi upeaa ja vaiherikasta pesäpalloviihdettä, joka piti katsojat lämpiminä koleammassakin kelissä. Mansen pelinjohtaja Jari Cavernelis oli päätösvihellyksen jälkeen silminnähden liikuttunut.

– Ihan sika tyytyväinen olen joukkueeseen, hirveä tasonnosto tapahtui meidän ulkopelissämme. Kun hävisimme Lapualla eilen, meillä oli sen jälkeen aivan mahtava bussimatka. Siellä rakensimme strategian, jolla tämän pelin voitamme, Cavernelis kertoi Ruudun haastattelussa.

– Tämä on hieno homma – meillä on ollut niin paljon vaikeaa 1,5 kuukautta. Ihan mahtava taistelu. Hienoa, kun viidennessä pelissä voittaa, ja tämä kotiyleisö, se on aivan fantastinen, Cavernelis suitsutti.

Tappio viidennessä ottelussa on karvas, mutta koko Virkiän joukkue ansaitsee vuolaat kehut erinomaisesta taistelusta kovassa välieräsarjassa. Pelinjohtaja Tero Viinamäki saattaa olla hyvinkin oikeassa aseteltuaan sanansa omilleen ottelun jälkeen.

– Tällaisten tappioiden hetkellä kylvetään monesti jotain tosi suurta, Viinamäki muistutti.

Runkosarjan voittaja Manse kohtaa loppuottelussa Jyväskylän Kirittäret ja pääsee aloittamaan sarjan kotikentällään. Seurahistoriallisen mestaruuden 2017 jälkeen Kirittäret on ollut keskinäisissä pudotuspelisarjoissa vahvempi niin loppuottelussa 2018 ja 2020 kuin välierissä viime vuonna.

Pesäkarhut Porista ja Lapuan Virkiä kohtaavat pronssiottelussa. Virkiä tavoittelee paluuta mitalikantaan, vuoden takainen Suomen mestari Pesäkarhut jatkoa kuuden vuoden mitaliputkelleen.

Naisten loppuottelu (3 voittoa)

Otteluajat vahvistetaan myöhemmin

La 10.9.
Manse PP, Tampere – Jyväskylän Kirittäret

Su 11.9.
Jyväskylän Kirittäret – Manse PP, Tampere

La 17.9.
Manse PP, Tampere – Jyväskylän Kirittäret

Su 18.9.
Jyväskylän Kirittäret – Manse PP, Tampere Tarvittaessa

La 24.9.
Manse PP, Tampere – Jyväskylän Kirittäret Tarvittaessa

Naisten pronssiottelu (2 voittoa)

Otteluohjelma vahvistetaan myöhemmin