Avain mestaruuteen oli eritoten loistava ulkopeli. Manse jätti Seinäjoen Maila-Jussit juoksuitta välierässä ja Sotkamon Jymyn kahteen tikkiin loppuottelussa. Sisällä ratkaisijan roolin otti etenkin Eemeli Virjo, joka iski loppuottelussa molempien jaksojen voittojuoksut, ensimmäisen komealla 1+2 juoksua tuottaneella läpilyönnillä. Toma Heikkilä toi kolme juoksua.

Kolmannen sijan vei Maila-Jussit kukistamalla Kouvolan Pallonlyöjät 1-0 (3-1, 3-3).

Kaikki poikien Ykköspesiksen tulokset ja tilastot löytyvät tulospalvelusta.

Poikien Ykköspesiksen mestari 2022: Manse PP, Tampere

Toma Heikkilä; Joel Helimo; Teemu Koskela; Iiro Koskinen; Osku Kuutti; Antti Lepola; Kaapo Mäkelä; Perttu Niskanen; Roope Rintala; Valtteri Savilahti; Aaro Sipilä; Elmer Tuuli; Joakim Tuuli; Eemeli Virjo. Joel Salo (pj); Eemil Tuuli (2. pj)

Poikien Ykköspesiksen 2022 toinen sija: Sotkamon Jymy

Waltter Anttila; Eero Heikkinen; Joni Heikkinen; Reino Heikkinen; Samuel Huotari; Jero Inola; Konsta Karjalainen; Tuomas Kemppainen; Vincent Kontturi; Aapo Korhonen; Niki Meriläinen; Atte Pelkonen; Juuso Qvick; Veeti Seppänen; Petteri Timonen; Mikke Tschesmenski; Kasperi Vehkaoja; Valtteri Virtanen; Aatu Vuorinen. Petri Lindsberg (pj); Jere Heikkinen (2. pj)

Poikien Ykköspesiksen 2022 kolmas sija: Seinäjoen Maila-Jussit

Aapo Aittoniemi; Topias Jaakonaho; Joona Kajaala; Leevi Kettunen; Eetu Kivimäki; Joona-Veikko Koukkari; Topi Kujala; Benjamin Laaksoharju; Nikolas Liikala; Miika Mäkelä; Rasmus Oijennus; Aleksi Penttilä; Lassi Puskala; Roni Rintala; Casper Saari; Jerry Saarinen; Ville Soini; Veeti Takala; Luukas Teppo; Patrik Veistola; Lauri Viita. Tuomo Ojala (pj)