Mansen ykköskärki jatkoi maanantaina erinomaisia otteitaan ja rakensi tilannetta. Lopusta huolehtivat molempien jaksojen voittojuoksuista vastannut, yhteensä viiden lyödyn Perttu Ruuska sekä kunnarin kakkosrajapuhkaisullaan kiertänyt ja 1+3 lyötyä juoksua tilastoihin merkkauttanut Henri Puputti. Edelliseen Pihkalan vierailuun verrattuna Manse tiivisti ulkopeliään eikä antanut vastustajalleen mitään ilmaiseksi. Myöskään Tahko ei saanut itsestään parasta irti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Superpesis (@superpesis)

Viime vuonna seurahistoriansa ensimmäisen miesten Suomen mestaruuden voittanut Manse pääsee toisen kerran peräkkäin tavoittelemaan kirkkainta kruunua kaudelleen.

– Kyllä se on unelmafinaali. Joskus ennen kautta mietin, että olisi aika mahtavaa välierä- tai finaalisarjassa Vimpelissä pelata. Nyt se toteutuu hienoimmassa paikassa, fiilisteli Mansen riveihin tälle kaudelle siirtynyt Perttu Ruuska Ruudun haastattelussa.

– Meillä on hyvät lähtökohdat lähteä finaalisarjaan haastamaan kesän parasta joukkuetta tähän asti. Katsotaan, kumpi on nyt syksyllä kovempi, Ruuska heitti.

Hyvinkään Tahko teki paluun välieriin viihdyttävällä ja rohkealla pelillä haastaen Mansen hienosti. Neljä kohtaamista keräsivät paikan päälle stadioneille yhteensä 9717 katsojaa. Tahko tavoittelee paluuta mitalikantaan mestaruuskauden 2007 jälkeen, kun se kohtaa pronssiottelussa Joensuun Mailan.

Tampereella eletään finaalihuumaa tuplana, sillä myös Mansen naisten edustusjoukkue ylsi loppuotteluun. Vastaan asettuu Jyväskylän Kirittäret. Edellisen kerran saman seuran joukkueet ovat olleet sekä miesten että naisten loppuottelussa 1998 ja vieneet molemmat mestaruudet 1994. Molemmista saavutuksista vastasi Oulun Lippo.

Ensimmäinen miesten loppuottelu pelataan Vimpelin Saarikentällä tulevana lauantaina. Ottelu nähdään maksuttomalla Jim-kanavalla suorana lähetyksenä, joka käynnistyy ennakkostudion merkeissä kello 14.45. Miesten mitaliotteluiden aikataulut ja naisten mitaliotteluiden aikataulut on päivitetty tulospalveluun.