Jyske avasi pronssiottelun räväkästi. Meeri Heikola ja Emma Virtanen takoivat molemmat kunnarin peräti numeroin 6-0 päättyneessä avausvuorossa. Toista jaksoa Kirittäret johti pitkään, mutta kolmannen tasoittavalla Lydia Eskola kotiutti Pinja Rouhiaisen ja Laura Musku perään Virtasen. Myös lukkarina hienosti pelannut Eskola palkittiin joukkueensa parhaana.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Laitilan Jyske Pesäpallo (@jyskepesapallo) jakama julkaisu

Jyske kärsi kauden aikana vain kolme tappiota, Hyvinkään Tahkolle alkulohkossa ja kaksi välieräottelua raumalaista Feraa vastaan. Taistelumieliala ei hiipunut, vaikka sairastupakin täyttyi kauden ratkaisuhetkillä. Välieräpettymyksen jälkeen pronssiottelun voitto maistuu makealta. Tyttöjen Superpesiksen kaikki mitalit jäävät vain 80 kilometrin pituiselle linjalle, kun Pesäkarhut Porista ja Fera pelaavat Suomen mestaruudesta loppuottelussa.

Jyskeen joukkue koostuu yksinomaan omista ja lähialueen pelaajista. Puhtaasti omia kasvatteja on joukkueessa seitsemän. Lisäksi seuran tunnetuin kasvatti tätä nykyä, myös naisten Superpesiksessä ansioitunut kaksinkertainen vuoden tyttölukkari ja vuosi sitten B-tyttöjen Suomen mestaruuden voittanut Ilona Hakoniemi edustaa Feraa.

Jyskeen aiempi historia tuntee vain yhden SM-mitalin, C-tyttöjen SM-pronssia 2008. Leirimitaleita on 17 ja niistä neljä mestaruuksia.

Tyttöjen Superpesiksen mitaliotteluiden ohjelma, tulokset ja tilastot löytyvät tulospalvelusta. Pronssiottelun tallenne on tilaajien katsottavissa Ruudussa.

Tyttöjen Superpesiksen SM-pronssia: Laitilan Jyske

Lydia Eskola; Meeri Heikola; Kitta Juurenheimo; Nelli Kilpi; Laura Musku; Essi Mäki; Iida Mäki; Siiri Riitamaa; Odessa Rinteelä; Pinja Rouhiainen; Anna Suominen; Ella-Maria Suominen; Pinja Toivonen; Emma Virtanen; Veera Välitalo. Sami Mäki (pj); Marko Toivonen (2. pj)