Valitse sivu

Jäähyväisiä vietettiin tarinan alkulähteillä. Superpesistaival päättyi Rantakentälle, jossa Partanen teki pääsarjadebyyttinsä KiPa-HP-ottelussa 22.5.1997. Kansanjuhla puolestaan kokosi satoja ihmisiä Akonpohjan pesäpallostadionille osoittamaan suosiotaan Saaren Urheilijoiden kuuluisimmalle kasvatille sekä iltamenoihin Juholan Biisoniareenalle.

Tapahtuma avattiin Isät vs. Pojat -ottelun merkeissä. Sami Partasen poika Eeli Partanen näytti jo oivaltavia pesäpalloilijan taitojaan. Avausheiton heitti ToinenPHD:n luova johtaja Jani Halme, vierellään kaikkien aikojen pesäpalloilija, niin ikään uransa pesäpallon juhlavuoteen päättänyt Toni Kohonen. Kentällä nähtiin useita nuoria ja kokeneempia superpesistähtiä, kuten Jukka Holttinen, Jarno Kaksonen, Saku Kapanen, Matti Latvala ja Pasi Varonen.

Paikan päälle saapui myös useita pesäpalloaktiiveja ja -vaikuttajia, kuten monessa mukana ollut Saaren Urheilijoiden nykyinenkin puheenjohtaja Taito Tuunanen ja Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää. Pesäpalloliiton tervehdyksen lajilegendalle toi johtokunnan jäsen ja Itäisen alueen puheenjohtaja Rauno Airas.

Iltatilaisuudessa urheilutoimittaja Janne Eerikäinen kunnioitti päivänsankaria koskettavilla sanoillaan. Tämän jälkeen Imatran Pallo-Veikkojen ottelukuuluttajana toimiva Vesa Surakka sai vielä kerran Sami Partasen pelaajahaastatteluun.

Vaikka ilmassa oli myös ilmiselvää haikeutta, monia helpotti tieto uusien ovien aukeamisesta. Partanen kertoi Iltalehdelle uran jatkumisesta pesäpallon parissa muissa rooleissa.

– Olen niin kiintynyt pesäpalloon, että tulen varmasti jatkamaan lajin parissa. Ensi kaudella on ajatuksissa olla pelinjohtajana Kiteen Pallon nuorten joukkueessa.