Loppuottelussa kohtaavat tyttö- ja naispesäpallon suurseurat. Viimeksi 2019 ja 2021 tyttöjen Superpesiksen mestaruutta juhlinut Fera on ikäluokan mitalitaulukon ykkönen 17 SM-mitalillaan, joista kahdeksan on kultaisia. Raumalla pelataan loppuotteluita peräti kuudennella kaudella peräjälkeen. Pesäkarhut puolestaan on kahminut 10 SM-mitalia, joista neljä on mestaruuksia. Erityisen hyvin porilaisten mielissä on viimeisin mestaruus loppuottelun voitolla Ferasta 2018.

Huippujoukkueiden lisäksi vastakkain on huippuyksilöitä. Pesäkarhujen joukkueeseen liittyi välierävaiheessa naisten Itä-Lännessä debytoinut Tiia Peltonen, naisten Superpesiksen pudotuspelien arvokkain pelaaja ja Suomen mestari vuoden takaa. Tyttöjen Itä-Länsi-pelaajista kentällä viilettävät Pesäkarhujen Kiira Kautto ja helsinkiläisen Roihuttarien superpesispaikkaa varmistamassa ollut Emilia Mattila sekä Feran Ilona Hakoniemi, kaksinkertainen vuoden tyttölukkari ja Iida Lomppi. Naisten Superpesiksestä tuttuja pelaajia ovat myös Pesäkarhujen Sanni Huhtala ja Pöytyän Urheilijoissa lainalla käynyt Kaisa Viitala sekä Feran Hulda Alanen ja Alina Rosendahl.

Satakuntalaiselle yleisölle on tarjolla todellinen herkkupala pesäpallon juhlavuoden huipennukseksi. Tyttöjen Superpesiksen yleisöennätys kirjattiin neljän vuoden takaisesta loppuottelusarjasta, kun Raumalla paikallisderbyä seurasi huimat 1182 katsojaa – valtava lukema myös lajirajat ylittäen. Kahtena tulevana viikonloppuna nähdään, ylletäänkö jälleen nelinumeroisiin lukuihin, ellei jopa uuteen ennätykseen. Liput kaikkiin otteluihin myydään suoraan porteilta.

Tyttöjen Superpesiksen mitaliotteluiden aikataulut löytyvät tulospalvelusta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön pesakarhutpori (@pesakarhutpori) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Fera – Tyttöjen Superpesis (@ferabt) jakama julkaisu