Kiri 2020 voitti kaikki kesän ottelunsa eikä Maila-Jussienkaan sarakkeeseen merkitty kuin kaksi tappiota. Nousukarsinnan molemmat otteluparit ratkesivat suoraan kahdessa ottelussa viikonloppuna. Kiri 2020 löi Sotkamon Jymyn kakkosjoukkueen Jaguarsin ja Maila-Jussit helsinkiläisen Puna-Mustat. Suomensarjan pudotuspelien tilastot löytyvät kokonaisuudessaan tulospalvelusta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jyväskylän Kiri (@jyvaskylankiri)

Seinäjoen Maila-Jussit oli edellisen kerran edustettuna miesten Ykköspesiksessä kausilla 2011-12. Tämän jälkeen Seinäjoen JymyJussit peri Nurmon Jymyn sarjapaikan Superpesiksessä ja JymyJussit oli myös kakkosjoukkueellaan mukana Ykköspesiksessä yhden kauden ajan.

Jyväskylässä nähdään ensi kaudella miesten Ykköspesiksen paikallisotteluita Kiri 2020:n ja Lohen välillä. Lohi nousi toiseksi korkeimmalle sarjatasolle kaudelle 2021 ja ylsi heti peräti superpesiskarsintaan asti. Perinteikäs Jyväskylän Kiri pelasi vielä Superpesistä 2010-2016 ja Ykköspesiksessä 2017 ennen toiminnan lakkauttamista.

Kuluvan kauden miesten Ykköspesiksestä Haapajärven Pesä-Kiilat ja Ikaalisten Tarmo putosivat suomensarjaan.

Maila-Jussit ja Lippo Juniorit pistemenetyksittä naisten noususarjassa

Perinteisten pesäpallokaupunkien seurat ovat vahvoilla myös naisten suomensarjan noususarjassa, jonka kaksi parasta lunastavat paikan Ykköspesikseen kaudelle 2023.

Sunnuntaina Kuusankosken Puhdin kukistanut Oulun Lippo Juniorit ja Maila-Jussit jatkavat kahden ottelun jälkeen pistemenetyksittä. Noususarjan sarjataulukko löytyy tulospalvelusta.