Mestareiden ulkopeli piti lukkari Aapo Komulaisen johdolla loistavasti koko kauden ajan, paria ohijaksoa lukuun ottamatta. Siitä oli hyvä ammentaa loppuotteluun, jossa KPL pystyi tekemään vain yhden juoksun sekä koti- että vieraskentällä. Sisällä Jymyn parhaimmistoa olivat alati vaarallisesti kotiuttanut Jere Heikkinen ja lauantain ratkaisuottelussa 418 katsojan vahvuista kotiyleisöä kunnarillaan huudattanut Iivari Vihanto.

Jymyn 2003-syntyneiden ikäluokka on saavuttanut paljon. Kolmea poikien Superpesiksen mestaruutta edelsi B-poikien SM-sarjan voitto 2019.

– Tietyllä tavalla ehkä epätodellinenkin olo. Ei pysty olemaan ajattelematta sitä, että tämä oli kuitenkin neljäs kerta peräkkäin. Yhtenä vuonna näistä meidän on oletettu, että me kävelemme mestaruuteen, mutta oikeasti teimmekin sen neljästi, Aapo Komulainen fiilisteli Jymyn videolla.

– Kyllähän me sellainen kultaikäluokka ehkä kuitenkin olemme olleet. On totuttu menestymiseen, mutta se ei ole peliotteisiin vaikuttanut. Oikeat ihmiset johtavat oikealla tavalla oikeanlaisia pelaajia, jotka myös pelaavat oikealla tavalla, niin lopputulos on yleensä tämä. Vilpitön kumarrus meidän viuhkamiehellemme Petri Lindsbergille, Komulainen jakoi kiitosta vuosikymmenten ajan mestaruuksia ja mitaleita juniorisarjoissa kahmineelle pelinjohtajavelholle.

Sarjan mitalitilastossa Jymy jatkaa ylivoimaisena ykkösenä, viimevuotisen SM-pronssin jatkoksi -hopeaa voittanut KPL on kolmantena. Mitalikannassa jatkaa myös Veteli Pesis, joka kukisti kerrasta poikki -pronssiottelussa kotikentällään Hyvinkään Tahkon 2-0 (2-1, 3-0). Joukkueen parhaana palkittiin miesten Suomen mestaruutta Vimpelin Vedon paidassa juhlinut Aleksi Lassila.

Poikien Superpesiksen Suomen mestari 2022: Sotkamon Jymy

Eero Heikkinen; Jere Heikkinen; Joni Heikkinen; Aleksanteri Huotari; Samuel Huotari; Jero Inola; Konsta Karjalainen; Tuomas Kemppainen; Aapo Komulainen; Aapo Korhonen; Atte Pelkonen; Juuso Qvick; Eemil Salminen; Petteri Timonen; Mikke Tschesmenski; Kasperi Vehkaoja; Iivari Vihanto; Valtteri Virtanen; Aatu Vuorinen. Petri Lindsberg (pj); Saku Komulainen (2. pj)

Poikien Superpesiksen SM-hopeaa 2022: Kouvolan Pallonlyöjät

Leo Heikkilä; Ville Holmi; Aaron Honkanen; Jali Hyttinen; Jiri Joukainen; Aapo Kinnunen; Samuel Kortesluoma; Eemeli Laine; Miki Likander; Verneri Niilo-Rämä; Santeri Pasi; Akseli Pitkänen; Elias Pitkänen; Matias Rauhala; Lauri Saaristo; Elias Sauvala; Karo Soininen; Lauri Suorsa; Joni Tamminen; Carlo Toivari; Toni Tossavainen. Jere Pelkonen (pj); Eero Pitkänen (2. pj)

Poikien Superpesiksen SM-pronssia 2022: Veteli Pesis

Aaro Aho; Miko Heikkilä; Juuso Hietala; Arttu Isoranta; Aku Jyrkkä; Aapo Koivukoski; Atte Kortehisto; Veeti Kortehisto; Aleksi Lassila; Eemeli Lassila; Miko Mortensen; Miika Peräaho; Santeri Salmela; Aleksi Savola; Arttu Sorvoja; Konsta Sova; Jussi Vihriälä; Lauri Vihriälä. Kari Kleemola (pj); Pasi Hämäläinen (2. pj)