Tiukka ja tunteikas avauskohtaaminen Haminassa kääntyi kotijoukkueen eduksi vasta supervuorossa. Lauantain otteluun 265 katsojan edessä HP tuli väkevästi ja takoi toisen aloittavalla kuusi juoksua. Pinja Kesti iski pallon kakkosluukusta läpi kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti.

Toisellekin jaksolle HP sai hyvän lähdön, kun runkosarjan lyöjäkuningatar Taru Toikka kotiutti Linda Kemppaisen. Tämän jälkeen juoksuhanat tyrehtyivät ja HP pystyi pitämään koijoukkueen tilanteet vähissä. Kolmannen aloittavalla LaVen Ella Kurkimäki löi tärkeän tasoituksen vastustamattomalla välilyönnillä, jolla Milla Hakomäki kiiti kotiin. Tätä lähemmäs joukkue ei kuitenkaan päässyt.

HP:n juhlat alkoivat lopputuloksella 0-1 (0-6, 1-1). Voittajien parhaana palkittiin loistavasti kärkietenijänä ja linjassa pelannut Linda Kemppainen.

HP:n kannattajien tunteet ovat kulkeneet vuoristorataa kuluvalla viikolla. Seuran miesten edustusjoukkue menetti 0-2-johtoasemansa loppuottelussa ja superpesispaikan Alajärven Ankkureille. Balsamia haavoille tuo tavoitteen toteutuminen naisten osalta. Lisäksi HP jatkaa miesten superpesiskarsintaan, jossa se haastaa Koskenkorvan Urheilijat.

Edellisen kerran Haminan Palloilijat pelasi naisten Superpesiksessä kausilla 2006-07. Tuolloin menestys jäi vaatimattomaksi ja esimerkiksi seurahistorian ensimmäinen pudotuspelipaikka odottamaan itseään.

Lappajärven Veikot kohtaa seuraavaksi superpesiskarsinnassa helsinkiläisen Roihuttaret. Kolmella voitolla lunastaa superpesispaikan kaudelle 2023. Superpesiskarsinnan otteluaikataulu on julkaistu tulospalvelussa.