Valitse sivu

Viikonlopun tapahtuma on jatkoa viime syksyn ottelulle, jossa Halsuan Toivon kasvatit kohtasivat Kannuksen Uran ykköspesisjoukkueen. Lauantaina kello 13 alkavasta ottelusta Keskipohjanmaa ja Perhonjokilaakso lähettävät viime syksyn tapaan verkkosivuillaan tilaajasisältönä selostetun striimin.

– Talvella urheiluhallilla Kanalan Mikko ja Rantalan Aleksi kyselivät, että järjestetäänkö tänä syksynäkin vastaava peli. Siitä homma lähti liikkeelle. Halsuan ja Vetelin pelaajat olivat heti valmiita. Kesällä soittelin Vimpeliin, jossa myös innostuttiin asiasta, Halsuan Toivon pesäpallojaoston puheenjohtaja Jarmo Pollari kertoo.

Halsuan ja Vetelin yhteisjoukkueesta löytyy iso joukko maan kärkipelaajia. Halsualaiskasvateista ovat mukana Mikko Kanala (Veto), Perttu Ruuska (Manse PP), Timo Torppa (Manse PP), Arttu Ruuska (Kouvola), Otto Kauppinen (Koskenkorva, ensi kaudella Kitee) ja pääsarjauransa tähän kauteen lopettanut Timo Hanhisalo (Pattijoki). Vetelin kasvateista mukana ovat Juho Heikkala (Veto), Severi Tikkakoski (Manse), Antti Kortteenperä (Kankaanpää, ensi kaudella Koskenkorva) ja Aleksi Rantala (Koskenkorva, Kannus). Vedossa mestaruuden voittaneen Olli Heikkalan pelaaminen on epävarmaa loukkaantumisen vuoksi.

Kun loukkaantumisten ja muiden yhteensattumien vuoksi kolme muutakin poissaolijaa tuli, kotijoukkuetta täydentävät viime kaudella ykköspesistä pelanneet halsualaiskasvatit Eetu Koskela (Kannus) ja Miika Kanala (Haapajärvi).

Viime vuoden tapaan pelinjohtajina toimivat Jukka Salmela ja Jarmo Kauppinen.

Vimpelin Vedon joukkueen kokoamisesta vastaa Markku Lassila, joka on toiminut Vedon suomensarjassa pelaavan kakkosjoukkueen sekä VePen nimissä pelaavan B-poikien taustajoukoissa.

– Tapahtumaan oli helppo lähteä mukaan. Tämä on jatkoa alueen seurojen väliselle yhteistyölle. Mielenkiintoinen ottelu saadaan varmasti aikaan, vaikka Vedon mestarijoukkueesta kolme pelaajaa siirtyy kotijoukkueen paitaan, Lassila sanoo.

Lauantain ottelussa Vedon joukkue koostuu pääsääntöisesti seuran omista kasvateista.

– Mestarijoukkueen ykköskärki (Mikko Vihriälä, Aleksi Lassila, Elmeri Anttila, Matias Rinta-aho) on paikalla. Samoin koko nuorisokaarti, joista osa on pelannut kakkosessa tai poikien superissa. Joukkuetta on täydennetty myös muissa seuroissa pelanneilla Vedon kasvateilla (Teemu Isoketo ja Riku Utanen). Janne Heimonen tulee lukkariksi, Lassila kertoo kokoonpanosta.

Osa Vedon mestariryhmän pelaajista joutuu jättämään muiden sitoutumusten vuoksi ottelun väliin.

– Jokerit Janne Mäkelä ja Jukka-Pekka Vainionpää ovat lomareissulla, samoin lukkari Teemu Kinnunen lomailee kotimaisemissaan Siilinjärvellä. Tasoa kentällä kuitenkin riittää ja näin kauden päätöksessä voidaan nähdä railakasta peliä, Lassila kertoo.

Vedon kasvattien pelinjohtajana toimii Jukka Liikala, Markku Lassila on kakkospelinjohtaja.