Pesäpallon yläkoululeiritys noudattelee valtakunnallisen yläkoululeirityksen ja nuoren urheilijan kaksoisuran toimintamallia, joka on rakennettu Olympiakomitean johdolla yli 40 urheilulajiin. Yläkoululeirillä koulunkäynti ja harjoittelu yhdistetään toimivaksi kokonaisuudeksi leiriolosuhteissa sekä annetaan eväät parempaan arjen hallintaan myös leirien välisinä aikoina. Tavoitteena on siis kokonaisvaltainen urheilijaksi kasvaminen.

Haku pesäpallon yläkoululeiritykseen tapahtuu verkkolomakkeella. Ennen hakulomakkeen täyttämistä on hyvä käydä läpi tarkemmat tiedot yläkoululeirityksestä, hakuohjeet ja aikataulut osoitteessa www.pesis.fi/ylakoululeiritys.

– Hakijoita on vuosi vuodelta enemmän – tämä kertoo osaltaan paitsi tietoisuuden lisääntymisestä myös huippulaadukkaasta kokonaisvaltaisesta valmennuksesta ja leirien hyvästä ilmapiiristä, iloitsee Perttu Hautala Pesäpalloliitosta.

– Hakemus kannattaa ehdottomasti täyttää ajatuksella. Hakulomakkeelle tulee myös lisätä videot kiinniotto-heitto-yhdistelmästä ja peruslyönnistä annettujen ohjeiden mukaisesti, Hautala jatkaa.

Pesäpallossa leiritykset ovat kestoltaan joko 4 x 4 päivän tai 3 x 5 päivän kokonaisuuksia. Sisällöt ovat yhtenevät kaikissa valmennuskeskuksissa ja niistä vastaa Pesäpalloliitto yhteistyössä Olympiakomitean kanssa.

Yläkoululeiritykset järjestetään kaikissa tilanteissa terveysturvallisesti, viranomaisten ohjeistuksia, suosituksia ja määräyksiä noudattaen.

Lisätietoa: Perttu Hautala | perttu.hautala(ät)pesis.fi | 040 562 4846