Ennen kaikkea Partanen tunnetaan joukkuepelaajana vailla vertaa. 26 pääsarjakauden konkari edusti urallaan Kiteen Palloa 21 kautta sekä järvenpääläistä Kinnarin Pesistä (2003), Kouvolan Pallonlyöjiä (2010-11) ja Imatran Pallo-Veikkoja (2019-20). Pesäpallolle Partanen on antanut pelillisen osaamisensa ja lajitaidon lisäksi huumoria hersyvän ja sanavalmiin persoonan, joka on aina edustanut kansallispeliä tyylikkäästi julkisuudessa.

Lopettamispäätös kypsyi hyvissä ajoin – jo syksyllä 2021, kun Partanen teki päätöksen jatkaa uraansa vielä juhlavuoden superpesiskaudelle.

– Tuleva kausi (2022) tulee olemaan minulle viimeinen pelaajana Superpesiksessä, Partanen paljasti tuolloin Kiteen Pallon tiedotteessa.

Yksi kaikkien aikojen pesäpalloilijoista on ollut laajasti pidetty persoona yli seura- ja paikkakuntarajojen. Jos suuri yleisö kokee haikeutta pelaajauran päättymisestä, sama tunne on legendalla itselläänkin. Lievitystä tilanteeseen tuo jatko pesäpallon parissa. Tehtävä on itse asiassa entuudestaan tuttu, sillä Partanen valittiin jo kaudella 2016 poikien Superpesiksen vuoden pelinjohtajaksi.

– Olen niin kiintynyt pesäpalloon, että tulen varmasti jatkamaan lajin parissa. Ensi kaudella on ajatuksissa olla pelinjohtajana Kiteen Pallon nuorten joukkueessa, Partanen totesi Iltalehden haastattelussa.

Pelaajaura päättyi, kun Vimpelin Veto haki kolmannen puolivälierävoiton Rantakentältä, kotijoukkueen hienosta taistelusta huolimatta, lukemin 0-1 (4-6, 2-2). Vaikka yksi ovi sulkeutui, uusia avautuu. ’Show must go on!’

Sami Partanen

  • Kasvattajaseura: Saaren Urheilijat (nyk. Parikkala)
  • Seurat Superpesiksessä: Kiteen Pallo -90 (21 kautta); Kinnarin Pesis, Järvenpää; Kouvolan Pallonlyöjät; Imatran Pallo-Veikot
  • Ottelut (runkosarjassa) Superpesiksessä: 655 (ottelutilaston 2:nen)
  • SM-mitalit: 3 kultaa, 5 hopeaa, 1 pronssi
  • Itä-Länsi-otteluita 16, Liitto-Lehdistö-otteluita 1
  • 2609 kärkilyöntiä, tilaston 9:s
  • 25+482+300=807 tehopistettä