Valitse sivu

Kilpailun ja huippupesäpallon johtaja Timo Lamminen myöntää virheen, joka on Pesäpalloliiton päässä tehty.

– Ensiksikin haluan sanoa, ettei tässä asiassa kumpikaan joukkue, Kouvolan Pallonlyöjät tai Hyvinkään Tahko, ole millään tavalla syyllinen tapahtuneeseen. Olen tehnyt itse alun perin kiireessä virheen, joka ajoi tähän tilanteeseen.

– Kävimme tulevien pudotuspelien aikatauluja ja mahdollisia kenttäpäällekkäisyyksiä läpi normaalista aikataulusta poiketen selvästi myöhässä. Tässä yhteydessä tein suunnitelman muuttaa kaikki puolivälieräsarjat pelattavaksi yhtäläisesti niin, ettei yhdessäkään parissa tarvitsisi pelata viittä ottelua vain seitsemän päivän sisään, vaan saataisiin kahdeksaskin ottelupäivä tarvittaessa käyttöön. Näin lähellä pudotuspelien alkua olisi kuitenkin uusi suunnitelma pitänyt käydä ensin keskustellen läpi seurojen kanssa, mitä ei tehty ja mistä virhe syntyi, Lamminen lisää.

Suunniteltu muutos tiedotettiin seuroille viime viikolla. Pesäpalloliitto sai tämän jälkeen välittömästi tietoonsa haasteet, jotka alkuperäisen ohjelman muuttaminen näin lähellä pudotuspelejä aiheuttaisi.

– Kävimme seurojen kanssa keskusteluja toteutustavasta ja lopulta teimme kilpailutoiminnan ohjausryhmässä tiistaina 16.8. päätöksen KPL-Tahko-ottelusarjan pelaamisesta vahvistetun ohjelman mukaisesti, sillä seurat olivat eri mieltä otteluaikatauluista, Lamminen avaa.

Kilpailutoiminnan ohjausryhmän päätöksessä otettiin huomioon seuroille tiedotettu alkuperäinen ohjelma 20.2., uuden toteutuksen tiedottamisen ajankohta ilman seurojen kuulemista sekä mahdollisuus pelata puolivälieräsarja alkuperäistä ohjelmaa mukailleen kahdeksan päivän aikana siirtämällä mahdollinen viides ottelu perjantailta lauantaille.

Hyvinkään Tahko valitti kilpailutoiminnan ohjausryhmän päätöksestä johtokunnalle, joka kuitenkin päätti pitää voimassa kilpailutoiminnan ohjausryhmän ratkaisun. Ottelusarja pelataan vahvistetun aikataulun mukaisesti alkaen Kouvolassa lauantaina ja Hyvinkäällä sunnuntaina.

– Olen keskustellut tapahtuneesta molempien seurojen kanssa ja ottanut palautteet vastaan. Arvioimme tapauksen ja syyt siihen vielä sisäisesti paremmalla ajalla pudotuspeliruuhkan rauhoituttua ja teemme tarvittavia toimenpiteitä, Lamminen päättää.