Valitse sivu

Saatujen selvitysten perusteella johtokunta pitää kiistattomana, että kakkospuolen anniskelukatsomosta on esiintynyt Mansen pelaajalle henkilöön kohdistuvaa epäasiallista ja loukkaavaa huutelua. Samoin saatujen selvitysten perusteella on kiistatonta, että huutaja ei ole ollut Kouvolan Pallonlyöjien puheenjohtaja, vaan katsomossa ollut seuran organisaatioon kuulumaton katsoja. Tämän katsojan henkilöllisyys on Pesäpalloliiton tiedossa.

Saatujen selvitysten perusteella KPL:n puheenjohtaja on mennyt tilanteessa selvittämään huutelijan ja toisen katsojan välistä kovaäänistä keskustelua. Selvittelyn jälkeen tilanne on päättynyt. Tältä osin tapaus ei aiheuta jatkotoimenpiteitä.

Pesäpalloliitto edellyttää Kouvolan Pallonlyöjien käyvän läpi ottelun järjestämiseen liittyvät määräykset ja toimenpiteet sekä erityisesti järjestyksenvalvojien ohjeistukset, jotta vastaava tapahtuma ei toistu. Samalla johtokunta muistuttaa kaikkia Pesäpalloliiton seuroja ottelutapahtuman turvalliseen järjestämiseen liittyvistä ohjeista.

Pesäpalloliike on sitoutunut Älä riko urheilua -kampanjan periaatteisiin. Pesäpalloliitto ei hyväksy missään muodossa epäasiallista käytöstä. Kukaan pesäpallossa mukana oleva toimija ei saa kokea oloaan uhatuksi tai kiusatuksi lajin parissa – oli kyseessä pelaava lapsi, tuomari, huippupesäpalloilija tai muu lajitoimija.