Tarkoituksena on, että koulutus antaa osallistujalle uusia virikkeitä, hyväksi todettuja malleja ja osaamista oman seuran kehittämiseen. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Itä-Suomen Liikuntaopiston (ISLO) ja Pesäpalloliiton kanssa. Maksuton introilta ja kolme moduulia toteutetaan täysin etämuotoisena. Vastuukouluttajana toimii entinen huippupelinjohtaja ja urheilutoimenjohtaja, nykyinen ISLO:n rehtori-toimitusjohtaja Petri Pennanen.

”Valmentajien ja urheilijoiden toiminta on aina keskiössä, mutta jotta pesäpalloilijoiden ja valmentajien arki ja laatu voi kehittyä, seuraava iso trendi on taatusti seurarakenteiden vahvistaminen ja niiden sisällä olevan osaamisen lisääminen. Maailma muuttuu, ja tarvitaan hyvää organisointia, jotta esimerkiksi vapaaehtoisilla on mielekästä tulla mukaan pesisseuran toimintaan”, Pennanen visioi.

Verkkomoduulit rakentuvat seuraavien teemojen ympärille:

  • Menestyvän seuratoiminnan rakentaminen
  • Seuran suunnitelmallinen ja tietopohjainen kehittäminen
  • Vaikuttavan viestinnän toteuttaminen
  • Vapaaehtoisten johtaminen
  • Toimivan taloudenhoidon käytänteet

Koulutus soveltuu erinomaisesti urheiluseuraan työllistyville, hallituksen jäsenille, seura-aktiiveille tai vapaaehtoispohjalta seuratyötä tekeville sekä kaikille, jotka haluavat ymmärtää, millaista työskentely nykypäivän urheiluseuroissa on ja mihin suuntaan se on kehittymässä.

Koulutus on sitä edullisempi per osallistuja, mitä enemmän samasta seurasta tulee ilmoittautuneita. Koulutukseen voi ilmoittautua myös moduulikohtaisesti.

”Tämä koulutus on räätälöity niihin osaamistarpeisiin, joita seurarakenteen ja organisaatiokulttuurin kehittämiseen liittyy. On todella hienoa, että pääsemme tekemään tällaisen avauksen pesäpallon kanssa, joka on minullekin tutuin toimintaympäristö. Odotamme innolla koulutusta, jota pääsemme osallistujien kanssa edelleen kehittämään pysyväksi toiminnoksi pesisseurojen tarpeisiin”, Pennanen sanoo.

Koulutuskokonaisuus käynnistyy 12.10.2022, jolloin järjestetään maksuton introilta. Koulutuksen ensimmäiset moduulit järjestetään marraskuussa.

Ilmoittautuminen koko koulutukseen

Ilmoittautuminen maksuttomaan introiltaan 12.10. 17.30-20.00

Lisäksi moduulikohtaiset ilmoittautumiset löytyvät SuomiSportista.

Lisätietoa koulutuksesta

Lisätiedot:
Perttu Hautala, perttu.hautala@pesis.fi, 040 562 4846
Petri Pennanen, petri.pennanen@islo.fi, 050 452 2659