Valitse sivu

Alla Hannu Järvistä muistelevat tämän ystävät sekä seurakaverit Tapio Ristilä ja Erkki Valtamäki.

Hannu Järvinen oli mukana Los Pacosin harjoitusleirillä 1984. Kuva: Erkki Valtamäki

Muistokirjoitus: Hannu Järvinen (1945-2022)

Seinäjoen Maila-Jussien pitkäaikainen toiminnanjohtaja ja yksi seuran kultavuosien menestyksen takuumiehistä Hannu Järvinen on poissa. Hän menehtyi pitkään sairastettuaan 29.7.2022 Seinäjoella Mainiokoti Komiakulmassa.

Hannu Järvinen syntyi Kurikassa vuonna 1945. Vuonna 1973 hänet kutsuttiin Maitojalosteelta Maila-Jussien johtokuntaan, ja kolme vuotta myöhemmin Järvisestä tuli seuran historian ensimmäinen päätoiminen toiminnanjohtaja. Tämä pesti jatkui aina vuoteen 1989 saakka. Sinä aikana Maila-Jussit saavutti pesäpallossa neljä miesten ja yhden naisten Suomenmestaruuden, kaksi lentopallomestaruutta ja lukemattoman määrän himmeämpiä mitaleita. Maila-Jussit nousi nopeasti valtakunnan ykkösseuraksi niin pesä- kuin lentopallossa.

Ilkka Heiskari kirjoitti Maila-Jussien 75-vuotishistoriikissa Järvisen toiminnanjohtajauran alkuvuosista näin: ”Johtokunta tarvitsee työrukkasekseen ja sparraajakseen toiminnanjohtajan, joka uskaltaa itsensä lisäksi haastaa myös työnantajansa. Onneksi Maila-Jusseilla oli tällainen mies remmissä. Meijeristä tupsahtanut Hannu Järvinen todisti nopeasti, ettei ole mikään maitopoika eikä juustonjuoksuttaja. Järvinen pursusi uskallusta, intoa ja (uhka)rohkeita ideoita, joita tällä lakeudella ei oltu ennen nähty eikä kuultu. Hän ei tyytynyt vain ideoimaan, vaan myös pisti ideansa töihin.”

Yhdessä seuran silloisen puheenjohtajan Reijo Pitkäkosken kanssa Hannu pani seuran taustat kokonaan uusiin puihin. Käynnistyi todellinen sahasampo, Jussi-Bingo, ja pari vuotta myöhemmin rakentui Squash-halli. Lisäksi seuran tueksi perustettiin tukiyhdistys, mihin pyydettiin mukaan kaupungin merkittävimmät talousosaajat. Vuonna 1985 Maila-Jussit lähti Tangomarkkinoiden suurimmaksi osakkaaksi. Myös urheilupuolen väki vahvistui. Paavo Mäntylä palkattiin nuorisotoimenjohtajaksi ja Valto Tyynelä puuhasi nuorimpien Jussien parissa.

Nämä toimenpiteet johtivat siihen, että seuran taloudellinen ja urheilullinen menestys teki hurjan loikan valtakunnan kärkiseuraksi. Kaikessa näkyi toiminnanjohtaja Järvisen vahva kädenjälki. Hän ehti kaikkeen, ideoi mitä erikoisempia tempauksia, ja oli tuttu näky yrityksien pääkonttoreissa keräämässä rahaa seuralle.

Järvisen koko perhe on ollut vahvasti mukana pesäpallossa. Hannun elämänkumppanikin löytyi pesäpallokentältä. Vuokko-vaimo pelasi Maila-Jussien menestyksekkäässä naisjoukkueessa. Poika-Jussi on toiminut Maila-Jussien, Nurmon Jymyn ja Vimpelin Vedon pelinjohtajana, ja on tällä hetkellä Maila-Jussien puheenjohtaja. Tytär-Hanna on toiminut aktiivisesti taustajoukoissa. Nyt remmissä on kolmas pesäpallosukupolvi.

Hannu Järvistä jäävät kaipaamaan Vuokko-vaimo, lapset Hanna ja Jussi perheineen sekä laaja sukulaisten, ystävien ja pesäpalloväen joukko.

Erkki  Valtamäki
Ystävä ja seurakaveri
Seinäjoen Maila-Jussit

Tapio Ristilä
Ystävä ja seurakaveri
Seinäjoen Maila-Jussit