Seksuaalista häirintää ja lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa ilmenee kaikilla yhteiskunnan alueilla. Siihen puuttuminen ja haavoittavien tapahtumien ennaltaehkäiseminen on meidän kaikkien vastuulla. Erityistä vastuuta puuttua urheilussa ilmeneviin tilanteisiin on urheilun kattojärjestöillä sekä urheiluseuroissa toimivilla aikuisilla, kuten seurojen työntekijöillä, valmentajilla ja ohjaajilla.

Ilmoittaudu koulutukseen verkkolomakkeella 3.10.2022 mennessä!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Väestöliitto (@vaestoliitto) jakama julkaisu

”Pidä lapset turvassa urheilussa ja somessa” on syventävä koulutus lapsiin ja nuoriin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä ja seksuaaliväkivallasta urheilussa ja somessa. Koulutuksen järjestävät Väestöliiton Et ole yksin -palvelu ja Pelastakaa Lasten Nettivihje.

Suomen kansallispeli pesäpallo kuuluu kaikille. Harrastamisen ja lajin parissa toimimisen tulee olla kaikissa tilanteissa turvallista. Häirinnälle ja epäasialliselle tai sellaiseksi koetulle käyttäytymiselle on kaikessa pesäpallotoiminnassa nollatoleranssi. Mikäli koet tai havaitset mitä tahansa epäsopivaa käyttäytymistä, ilmoita asiasta matalalla kynnyksellä eteenpäin.