Kaiken lisäksi JoMa marssii välieriin tyylipuhtaasti voitoin 3-0. Jymy ei ole yhdelläkään kaudella aiemmin jäänyt pudotuspeleissä ilman otteluvoittoa ja mitalittomia kausiakin on vuodesta 1990 alkaen vain viisi (1998, 1999, 2018, 2021-22).

Voittoprosentti puolivälierissä on hurja. Jymy on nyt pelannut 34 puolivälieräsarjaa ja voittanut niistä 31. Yksittäisiä puolivälieräotteluita Jymy on pelannut 129 ja voittanut niistä 106. Ennen tätä kautta viimeisin puolivälierätappio kotikentältä on Seinäjoen JymyJusseja vastaan 23.8.2017.

Jymy on miesten Superpesiksen mitalitaulukon ylivoimainen ykkönen ja voittanut seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden 1963 lisäksi peräti 18 mestaruutta alkaen vuodesta 1990. Sanomattakin on selvää, että putoaminen näin aikaisessa vaiheessa ja suoraan kolmessa ottelussa on joukkueelle shokki. Ensimmäinen pudotuspelivoitto uudella Marjex Stadionilla antaa vielä odottaa itseään.

– Kauteen lähdettäessä, kun Jymyssä pelaa, jokainen kaveri tietää sen, mikä on tavoite. Siihen ei nyt päästy. Tippuminen tuli jo ensimmäisellä kierroksella, se toki on tosi iso pettymys, totesi Jymyn edelliseen mestaruuteen pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana 2020 johdattanut Niko Korhonen.

Joensuun Maila vuoli kultaa seurahistoriansa ensimmäisen kerran kausilla 2018-19 ja pääsee nyt tavoittelemaan menestystä sensaatiomaisesti runkosarjan sijalta 6. Puolivälieräsarjassa joukkueen suuriin sankareihin lukeutui Jymystä kauden 2020 jälkeen JoMa-paitaan siirtynyt lukkari Ville Väliaho, jonka johdolla JoMan ulkokenttä jätti Jymyn kahteen juoksuun kolmessa puolivälieräottelussa.

Tahko voitti KPL:n toisen kerran peräkkäin!

Puolivälierissä on ahtaalla myös kahden edellisen kauden loppuottelujoukkue Kouvolan Pallonlyöjät, joka sai nöyrtyä Hyvinkään Tahkolle toistamiseen, tällä kertaa kotikentällään lukemin 1-2 (0-1, 9-0, 0-1). Edellisen kerran Tahko on voittanut puolivälieräsarjan kaudella 2014 Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Joukkueiden viidettä kohtaamista Hyvinkäältä seurataan Ruudun päälähetyksessä torstaina.

Viime vuoden Suomen mestarin Mansen pudotuspelitaival alkoi sen sijaan tällä kertaa mallikkaasti. Joukkue kukisti kolmannen kerran Kempeleen Kirin ja varmisti välieräpaikkansa. Runkosarjan ykkönen Vimpelin Veto ei antanut Kiteen Pallon yllättää toistamiseen, vaan nappasi Saarikentällä vakuuttavan voiton numeroin 2-0 (5-2, 9-3).