Valitse sivu

Yllätyksiä saattaa olla luvassa jatkossakin, kunhan vain pesäpallobuumin valtaama maa saa lähetettyä joukkueensa matkaan. Yhteistyökumppaneita kaivataan kipeästi, jotta matka kesällä 2023 Suomessa pelattavaan juhlavuoden World Cupiin onnistuisi.

– Haluamme voittaa maailmanmestaruuden (Suomessa). Ainoastaan olemme hämmentyneitä siitä, onko meillä varaa harjoitusleiriin ja turnaukseen osallistumiseen, Bangladeshin Pesäpalloliiton puheenjohtaja Talha Yubaer totesi paikalliselle The Business Standard -lehdelle.

Talha Yubaer ja Azam Ali Khan käynnistivät pesäpallotoiminnan Bangladeshissa 70 pelaajan voimin heinäkuussa 2018. Sen jälkeen kansallisia turnauksia on järjestetty yhdeksän ja liki 1700 pelaajaa on kokeillut lajia. Punen World Cupissa Bangladesh ylsi loppuotteluun niin naisten sarjassa kuin sekasarjassa.

Etelä-Aasiassa sijaitsevan Bangladeshin väkiluku on hulppeasti yli 165 miljoonaa asukasta, mikä tekee siitä maailman kahdeksanneksi suurimman ja yhden tiheimmin asutuista valtioista.