Huippupesäpalloilijan urallaan Kuusisto pelasi 513 runkosarjan superpesisottelua 20 kauden aikana ja 11 Itä-Länttä sekä voitti yhdeksän SM-mitalia, joista kirkkain kruunu on Suomen mestaruus Vimpelin Vedossa 2010. Tämän jälkeen Kuusisto suoritti pesäpallon lajivalmentajatutkinnon ja toimi Seinäjoen Maila-Jussien naisten superpesisjoukkueen pelinjohtajana 2019-21.

Koskenkorvan Urheilijoihin Kuusisto lupaa tuoda modernia valmennuskulttuuria.

– Nykypäivän valmennus on kokonaisvaltaista, ja pelaajien kanssa käydään myös henkilökohtaisia asioita läpi. Ei ole enää sitä, että joukkuetta ohjataan tiettyyn suuntaan, vaan otetaan yksilöt huomioon, Kuusisto huomauttaa seuran tiedotteessa.

– Iso tavoitteeni on kehittää myös omaa viestintää ja kommunikaatiota, koska se on pesiksessä erittäin tärkeää. Joukkueen sisäistä kommunikaatiota lähdetään kehittämään hyvin varhaisessa vaiheessa. Se tarkoittaa myös pelin sisäistä kommunikaatiota, joka lähtee esimerkiksi kaaripelistä ja lyöjän sekä etenijän viestinnästä, Kuusisto jatkaa.

Toimenkuvaan Koskenkorvan Urheilijoissa kuuluu edustusjoukkueen pelinjohtotehtävien lisäksi juniorivalmennuksen kehittäminen ja juniorivetäjien valmennuspäällikkönä toimiminen. Kuusisto rakentaa osana toimenkuvaansa junioripelaajien pelaajapolun toimintamallia ja seutukunnallista training camp -konseptia, Kossun Leader-rahoitteisen hankkeen puitteissa.

Koskenkorvan Urheilijat sijoittui Superpesiksen runkosarjassa 13:ksi, joten joukkueen tulee voittaa putoamiskarsinnan ottelusarja Kankaanpään Mailaa vastaan ja superpesiskarsinta varmistaakseen pääsarjapaikkansa myös ensi kaudelle. Kuusisto hyppää valmennuksellisiin aputehtäviin jo karsintojen aikana ja toimii ensimmäisessä karsintaottelussa katsomovalmentajana.

– Pääpaino edustuksen kanssa on nyt se, että sarjapaikka säilyy. Kaikki tehdään sen eteen, että se toteutuu. Jos ei toteudu, asiat muuttuvat, mutta oma sitoutumiseni pysyy samana, Kuusisto vakuuttaa.