Ottelutilastossa jatkaa omalla sataluvullaan kaikkien aikojen pesäpalloilija, nykyisin Imatran Pallo-Veikkoja edustava Toni Kohonen (770). Kakkospaikkaa pitää hallussaan upean uran luonut Kiteen Pallon Sami Partanen (652). Edessä alkavat olla viimeiset hetket nähdä lajilegendat tositoimissa, joten oma paikkansa kannattaa varata pikaisesti katsomosta.

– Olemme Jani Valkeapään kanssa keskustelleet siirrosta Imatralle aiemminkin. Nyt se oli mahdollista, pelataan sitten Imatralla uran viimeinen vuosi, kaikki sarjavaiheet huomioiden yli 1000 superpesisottelua pelannut Kohonen kertoi tiedotteessa jo viime vuoden puolella.

– Tuleva kausi tulee olemaan minulle viimeinen pelaajana Superpesiksessä, ottelutilaston kakkonen, KiPan Sami Partanen vastaavasti paljasti KiPan tiedotteessa.

Toki kokeneilta huippupesäpalloilijoilta kuullaan toisenlaisiakin uutisia. Mansen Henri Puputti saavutti kautta aikain viidentenä pelaajana 600 superpesisottelun rajapyykin ja ilmoitti samalla jatkavansa uraansa 1+1-mallisella sopimuksella. Kohosen ja Partasen lisäksi Puputin (601) edellä ottelutilastossa ovat vain Juha Korhonen (634) nykypelaajista sekä Pasi Pirinen (607).

Lyöjätilastossa liikehdintää

Pallo on saanut kyytiä Superpesiksessä kuluvallakin kaudella. Kaikkien aikojen lyöjäkuningas Jere Dahlström (50+1442=1492) lähestyy jo hurjaa 1500 lyödyn rajapyykkiä. Roope Korhonen (69+1325=1394) saavuttaa pian 1400 lyötyä ja Juha Niemi (54+1143=1197) 1200 lyötyä. Hulppean 100 kunnarin rajan puhkonut Juha Korhonen (101+1136=1237) nousi kautta aikain -lyöjätilastossa podiumille ohittaen Sami Joukaisen (35+1201=1236).

Vimpelin Vedon kaksikko Jukka-Pekka Vainionpää ja Janne Mäkelä puolestaan rikkoivat 1100 lyödyn rajan jo alkukaudesta. Lyöjätilastoa johtava Vainionpää ylsi saavutukseen kautta aikain pienimmällä ottelumäärällä, vain 345 ottelussa.

Kunnaritilastossa tapahtuu Juha Korhosen takanakin. Toni Kohonen nousi 50 kunnarin pelaajaksi kiertämällä kentän omalla lyönnillään kotiottelussa Hyvinkään Tahkoa vastaan 12.6. Saavutukseen on tähän mennessä yltänyt kautta aikain 13 pelaajaa, mutta nyt useampi pelaaja on lähellä rikkoa rajapyykin.

Maaginen raja rikki naisten Superpesiksessä?

Edelliset seitsemän kautta naisten Superpesiksen lyöjäkuningattaren titteliä ovat pitäneet hallussaan Lapuan Virkiän Janette Lepistö ja porilaisen Pesäkarhujen Susanna Puisto. Kuluva kausi tuo todennäköisesti muutoksen valtaistuimelle, sillä Mansen Siri Eskola on noussut sarjan ykköstykiksi. Yhden kauden lyötyjen ennätys naisten Superpesiksessä on Lepistön nimissä kaudelta 2018 (9+86=95). Jos Eskola jatkaa hurjaa tahtiaan, jopa maaginen 100 lyödyn juoksun raja on rikkoutumassa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Superpesis (@superpesis)


Siri Eskola ratkaisi naisten 60. Itä-Länsi-juhlaottelun nykyisellä kotikentällään Kaupissa.

Lyöjätilaston kärkikolmikosta on noussut toinenkin nimi vahvasti suuren yleisön huulille. Jyväskylän Kirittäriä edustava Joensuun Mailan kasvatti Sara Kujanen pelaa debyyttikauttaan Superpesiksessä, mutta lyötyjä juoksuja on tilastossa jo peräti 1+42=43. Vertailun vuoksi Janette Lepistö iski tulokaskaudellaan 2014 lyötyjä juoksuja 23 otteluun 4+51=55.

Susanna Puisto (747+132=879) on noussut tehotilaston kärkikymmenikköön ja lähestyy jo 900 tehopisteen rajapyykkiä. Mansen Virpi Hukka (488) jatkaa puolestaan menoaan etenijätilaston yhdeksäntenä. 500 tuotuun juoksuun on toistaiseksi yltänyt vain seitsemän pelaajaa naisten Superpesiksen historiassa.