Valitse sivu

Edellisen kerran Suomi oli mukana vastaavassa turnauksessa 2005, kun huippupesäpalloilijoista koottiin joukkue Prahan EM-kilpailuihin. Nimekkäimpiä edustajia joukkueessa olivat moninkertaiset Itä-Länsi-pelaajat Heli Ruoho-Mäkelä ja Ulla Mäkinen.

Tälläkin kertaa matkaan on lähetetty pesäpallotaustaisia pelaajia. Laadukkaasta valmistautumisesta huolimatta Karhujen voitto-ottelu antaa vielä odottaa itseään. Turnauksen ottelut ovat katsottavissa kansainvälisen Baseball- ja Softball-liiton Euroopan järjestön WBSC Europen YouTube-kanavalla. Tulospalvelu ja lisätiedot löytyvät turnauksen omilta sivuilta.

Karhut pelaavat seuraavan ottelunsa Tanskaa vastaan maanantaina kello 12.30 (paikallista aikaa). Joukkueen pelaajisto, valmennus ja taustaryhmä on esitelty turnauksen sivuilla.

Kun olympialaiset kilpaillaan Los Angelesissa 2028, baseball ja softball pääsevät todennäköisesti mukaan ohjelmaan järjestäjämaan toiveesta. Suomen Baseball- ja Softball-liitto osana Pesäpalloliittoa on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen nostaa softballin taso lähelle kansainvälistä kärkeä, kuten puheenjohtaja Jukka Ropponen kertoi Olympiakomitean haastattelussa maaliskuussa.

Softball muistuttaa paljon baseballia, mutta syöttö tapahtuu alakautta. Lisäksi pelivälineissä on eroja, syöttöetäisyys lyhyempi ja otteluaika vain seitsemän vuoroparia baseballin yhdeksän vuoroparin sijaan.