Idän lukkari Aino Kestin oveluus kotiutuskisassa käänsi lopullisesti pelin Idän voitoksi 2–1 (0–3, 8–7, 1–1, 2–1). Lännen jättäessä merkkiä kotiutuskisassa kolmanteen lyöntiin Kiimingin Urheilijoiden kasvatti Kesti syötti ronskisti lautasen ulkopuolelta ja sekoitti lyöjien suunnitelmat.

– Yksi hyvä lyönti sattui oikeaan paikkaan. Lähdin lyömään vapaata kolmosjatkeelle, ja pallo pomppasi kopparin yli, kertasi kentän parhaana palkittu 18-vuotias Salmela.

Vuonna 1977 alkanut tyttöjen Itä–Lännen historia on yhä kallellaan Lännelle, joka on voitoissa edellä 30–15.

Lännen avausjakson voiton takasi kakkosrajasta alkuun kaksi juoksua lyönyt porilaisen Pesäkarhujen Emilia Mattila. Hän lisäsi toisella jaksolla kotiutussaldoaan kahdella, kun Länsi porhalsi johtolukemiin 5–2.

– Ihan hyvin meni, mutta vähän oli heikkoa osumaa vielä, kuittasi Lännen ykköspalkittu Mattila.

Salmelan läpilyönti käänsi jakson Idälle, vaikka perään tarvittiinkin vielä Nelli Huotarin ja Siiri Väistölän kotiutukset johtolukemiin 8–5.
Supervuoroparissakin nähtiin juoksu molemmilta joukkueilta, kunnes Idän kotiutuskisan avaavan kaksi juoksua riittivät voittoon. Salmela ja Väistölä löivät juoksut, jotka toivat Charlotta Höglund ja Petra Nurro.

– Jossain kohtaa aivoissa raksutteli, että voisiko vielä jotain yrittää. Sitten löytyi Ronjan läpilyönti, jonka jälkeen yleisölle tarjottiinkin melkoista viihdettä, myhäili Idän pelinjohtaja Manu Vartia.

Idän ykköspalkinnon sai Joensuun Mailaa pääsarjatasolla edustava ja Kajaanin Pallokerhossa B-tyttöjen otteluita pelaava sotkamolainen Nelli Huotari, 16. Polttajana yleensä viihtyvä Huotari pelasi vaihtotilanteet etupelaajana. Lauantaina poikien pelissä Idän etupelaajana oli hänen isoveljensä Aleksanteri Huotari.

– Kun kuulin, että pelaisin edessä, laitoin ”Allulle” viestin ja pyysin ohjeita. Vähän siinä jännitti pelata, Nelli Huotari naurahti.

– Pelissä oli nähtävissä elementtejä, joita on B-tyttöjen sarjapeleissäkin. Painopiste vaihtelee. Koskaan ei voi olla satavarma, että homma on jo taputeltu, myönsi Lännen viuhkamies Vesa Ranta.