Ottelun parhaan pelaajan palkinnon sai alkuperäisen suunnitelman mukaan toisella jaksolla jokeripaidasta Lännen lukkariksi tullut Hyvinkään Tahkon Elmeri Iivonen, vaikka hänen sisäpelitilastonsa näyttivät pelin kahdeksalla lyöntivuorolla kahdeksaa paloa ilman kärkilyöntiä (0/9). Lautasen ääressä Iivonen heitti tauon jälkeen yhteensä viisi paloa.

– Olihan peliin hieman vaikeampi valmistautua, kun tiesi ennakolta lukkaroivansa vasta toisella jaksolla. Hyvin tultiin juttuun joukkuekavereiden kanssa. Toiselle jaksolle tulo oli pelin käännekohta, Iivonen korosti.

Idän avausjakson voittotahdin varmistivat jo ensimmäisen vuoroparin avaavalla vastustamattomilla välilyönneillä juoksun lyöneet Elias Pitkänen, Jere Heikkinen ja Roope Seppänen. Toisella jaksolla Lännen Veeti Kettusen kolmen juoksun (1+2) arvoinen läpilyönti lipsahti turhan helposti maisemiin Idän kolmospuolelta. Supervuoroparissa Lännen ulkopeli kesti Idän tasoittavan sen jälkeen, kun Eetu Lehto oli iskenyt voittojuoksun keskikumuralla kotiuttaessaan Lauri Vihriälän.

– Itä löi alkuun juoksuja merkistä väliin. Muutaman vuoron pelaamisen jälkeen oli helpompi kommunoikoida. Lehdon lyönti superissa upposi sovitusti väliin. Ei pelimme oikein kulkenut, mutta ei virheitäkään liikaa tullut, kuvaili Lännen voitokas pelinjohtaja Kari Kleemola.

Ottelun parhaan sisäpelitehot keräsivät Lännen riveissä vaihtaja Lauri Vihriälä (kl 8/10) ja Kettunen (9/11) sekä Idän puolella etenijä Mikael Mäkelä (7/9), vaihtaja Iivari Vihanto (6/7) ja toiselle jaksolle sovitusta kakkoskärjestä numeroksi kaksi siirretty Aapo Kinnunen (7/9). Heinolalainen Kinnunen kirmaisi toisella jaksolla kakkosjatkeen läpilyönnillään kunnarin lyötyään 1+1 juoksua.

– Huikeat puitteet ja todella hienoa oli pelata, kehui toisen poikien Itä–Lännen pelannut Kouvolan Pallonlyöjien Kinnunen.

Ulkopelissä eniten paloja heittivät Lännen etulukija Vihriälä (7) sekä Idän sieppari Aleksanteri Huotari (6) ja lukkari Elias Pitkänen (5).

– Onnistuimme ilmeen nostossa tauon jälkeen. Mailan varressa oli mukava työskennellä, totesi Seinäjoen Jymy-Jussien Kettunen.

Yleisöä Kaupissa oli 977. Itä on yhä poikien voitoissa edellä 33–30.