Miesten ja juniorien otteluissa Kaupissa nähtiin suojaverkoista huolimatta juoksuja aivan eri tahtiin kuin viikonlopun tapahtuman päättäneessä naisten pelissä. Huumori ei kuitenkaan loppunut edes hävinneiltä.

– Tämä oli itäsuomalaista ulkopelinyhjäämistä, mutta joukkue oli sen mukaan valittukin. Eihän meille ennakolta paljoa mahdollisuuksia voittoon lupailtu, survaisi Idän pelinjohtajaksi pikakomennuksella kutsuttu Joensuun Mailan Arttu Jurvakainen.

Anna Ala-Kauhaluoma oli kentän paras Kaupin sunnuntai-iltapäivässä. Kuva: Juuso Koro

Ottelun parhaana palkittiin Mansea edustava Anna Ala-Kauhaluoma. Itä–Länsi oli Janakkalan Janan 19-vuotiaalle kasvatille vasta toinen.

– Piti kysyä Antilta (kakkospelinjohtaja Antti Vihtkari), että onko merkki todellakin (uudelleen) päällä, kertasi jo ensimmäisessä lyöntivuorossaan kaksi kotiutusta iskenyt Ala-Kauhaluoma.

– Ulkopelissä ei ollut ihan oma tatsini päällä, mutta pelaamista helpotti, kun pääsin kotiuttamaan seurajoukkueeni pelaajia.

Voitot naisissa ovat Lännen hyväksi 32–25. Lännen sisäpeli oli rakennettu avausjaksolla Mansen kärkiviisikon pohjalle.

– Tiesimme, että meillä on monipuolinen ryhmä. Siksi vaihdettiinkin tauolla aika paljon. Vaihdot oli kerrottu joukkueelle jo keskiviikkona. Alussa pelaamista helpotti, kun sisäpelin kärkiviisikko oli samasta seurasta, myönsi pelinjohtaja Jarkko Pokela.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Superpesis (@superpesis)

Ulkopelin vahvuudesta kertoi se, että Superpesiksen lyöjätilaston kärkikaksikkona oleva Mansen Siri Eskola ja Pesäkarhujen Susanna Puisto olivat vielä ennen pelin viimeistä lyöntiä ilman onnistunutta kotiutusta.

Kun Itä oli punnertanut toisen jakson viimeisen vuoroparin avaavalla Emma Körkön lyömällä juoksulla johtoon, tarvittiin Eskolan tasoitus kakkospuolen välilyöntinä lopettamaan peli Lännen voitoksi.

– Itä ei paljoa tilanteita saanut, korosti viidennen kerran pelissä esiintynyt Lännen ykköspalkittu Henna Peltokangas.

Ottelun kolmostilanteet menivät Lännen nimiin 12–8. Idän palkitut olivat takuuvarmaa työtä mailan varressa tehnyt Eeva Mäki-Maukola (kl 7/8) ja kaksi juoksua lyönyt Körkkö (kl 4/8). Lännen kakkosena palkittiin korkeilla tolppasyötöillään Idän peliä rankasti sekoittanut lukkari Venla Tanhua.