Järjestelyt Kaupin uudella pesäpallostadionilla venyivät aivan loppusuoralle, mutta isännät ja emännät selvisivät tehtävästään kiitettävästi. Omiaan ja pirkanmaalaisia piiskasi eniten Mansen konkarikoppari Henri Puputti kommenteillaan pilvipoudassa pelatun miesten ottelun jälkeen.

– Tää Tampere on vähän sellainen kaupunki, että nyt sää harmittaa. Aurinkoisella kelillä olisi voinut olla hyvinkin 5000 katsojaa!

– Menihän meillä kaikki hyvin, vaikka nyt takki on aika tyhjä. Sääkin suosi meitä. Ainahan toivoisi, että voisi mennä paremminkin. Kaikin puolin on Mansen puolelta oltava tyytyväinen. Iso tapahtuma saatiin vietyä läpi todella kireällä aikataululla. Vielä neljä tuntia ennen tiistain Kouvola-peliä stadionilla ei ollut edes sähköjä, listasi Mansen edustuksen puheenjohtaja Pirkka Savilahti.

Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet oli sunnuntaina illalla helpottunut mies.

– Jouduimme järjestämään otteluita yhä koronaprotokolla huomioiden. Olen erityisen tyytyväinen todella hyvistä otteluista. Yleisömääriä oli vaikea ennakoida, koska kaksi vuotta on mennyt aika hankalasti tapahtumia järjestäen.

Vuoden kuluttua Idän ja Lännen paremmuutta ratkotaan Sotkamon Hiukassa uudella Marjex Stadionilla. Sotkamossa on pelattu miesten ja naisten Itä–Länsi aiemmin vuosina 1993, 1998, 1999, 2003 ja 2012.

– Meillähän on jo nyt valmiimmat suorituspaikat kuin täällä Tampereella. Katsomomme on takaa umpinainen, katsomossa on kuppipenkit ja katsomosta pääsee aidan poistamisen jälkeen suoraan Hiukan hiekkarannalle, korosti Sotkamon kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja, Pesäpalloliiton kunniapuheenjohtaja ja kaksinkertainen lyöjäkuningas Unto Väisänen.

Itä-Lännessä ratkaistu hutunkeiton Suomen mestaruus meni Kouvolaan

Tampereella ratkaistiin lauantaina miesten Itä-Lännen tauolla myös hutunkeiton Suomen mestaruus. Kauppiin oli kutsuttu 16 kilpailijaa, joista suoralla yhden hutunkeiton pudotuskaaviolla raivasivat tien finaaliin Tapio Ahlroth ja Jaakko Posti. Voiton vei kouvolalainen Ahlroth, joka työskentelee Kouvolan Sanomien urheilutoimittajana ja toimi 2010-luvun taitteessa useamman vuoden Kouvolan Pallonlyöjien joukkueenjohtajana.

– Täytyy myöntää, että harjoittelin Villen Maila -14:n harrastepesisjoukkueessa edellisenä viikonloppuna hutunkeittoa kahdesti, Selänpään ja Summan klassikkokentillä. Voitot tulivat niissäkin, Ahlroth kertoi.

Tapio Ahlroth vei Oatlyn Hutunkeiton SM -tittelin nimiinsä. Kuva: Pasi Peltola