Alkusarjan ottelut pelataan Kuopiossa Puijon stadionilla ja Neulamäen tekonurmella, sunnuntain mitaliottelut Neulamäessä. Turnaukseen ilmoittaudutaan tulospalvelussa 31.7.2022 mennessä, ja sarjamaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

– Kolmatta vuotta peräkkäin saamme toivottaa kontiot ympäri Suomen tervetulleeksi turnaukseen Kuopioon. Myöhästyimme keväällä Kontioiden turnaushausta, mutta alkuperäisen järjestäjän kenttähaasteiden johdosta saimme kuin saimmekin liiton pyynnöstä juhlavuoden turnauksen tänne Kuopioon, Nerkoon nuorisoseuran varapuheenjohtaja Joni Pirinen iloitsee.

Viime vuodenkin turnauksessa tunnelma nousi korkealle, kuten Saimi Airaksisen kuvista on helppo aistia.

– Turnaukseen osallistuneet Kontiojoukkueet ovat olleet aikaisempina vuosina tyytyväisiä Kuopion järjestelyihin, joten tässäkin suhteessa mielellämme turnauksen taas poikkeuksellisten koronavuosien jälkeen järjestämme, Pirinen taustoittaa.

Pesäpallokausi jatkuu elokuussakin tiiviinä, mutta kenttien varauskalentereihin saatiin tehtyä tarvittavat muokkaukset.

– Tämän vuoden turnauksen osalta jouduimme tekemään hieman enemmän järjestelyitä kenttien ja aikataulujen suhteen, kun sekä Siilinjärvellä että Kuopiossa kentät oli jo varattu ja Lapinlahden uusi tekonurmikenttä ei mahdollista pesäpallon pelaamista.

– Yhdessä Pesäpalloliiton Itäisen alueen ja seurojen kanssa ratkoimme haastetta ja pääsimme lopulta aikatauluja säätämällä ratkaisuun, jossa pelit pelataan Kuopiossa hieman myöhemmällä aikataululla. Siilinjärven kentät ovat varalla. Jälleen on jaettava tunnustusta Puijon Pesikselle ja Siilinjärven Pesikselle saadusta tuesta, Pirinen kiittelee veljesseuroja.

Kontioturnaus järjestetään vastuullisesti ja terveysturvallisesti. Hyvä majoitusvinkki löytyy Itä-Suomen suurimmasta hotellista ”Puikkarista”, joka sijaitsee aivan Kuopion sydämessä.

– Majoitusta joukkueille tarjoaa Sokos Hotel Puijonsarvi, josta on mahdollista varata huoneita kontioystävälliseen hintaan. Selvitämme vielä mahdolliseen yhteiseen illanviettoon liittyviä yhteistyökuvioita. Myöhäisempi turnausaikataulu luo tälle omat haasteensa. Yhäkin eläessämme korona-aikaa vastuullista toimintaa tullaan korostamaan tässä niin kuin itse turnauksenkin järjestämisessä. Pyrkimyksenä on jälleen saada kaikille pelureille mukavat muistot pesäpallon 100-vuotisjuhlan Kontioturnauksesta kotiin viemisiksi, Pirinen päättää.

Neljä edellistä Kontioiden Suomen mestaruutta on voittanut Evijärven Urheilijat.

Tulospalvelussa on avattu ilmoittautuminen juhlavuoden Kontioiden SM-turnaukseen. Sokos Hotel Puijonsarvesta on mahdollisuus varata huoneita varaustunnuksella KONTIOT, jolloin ovat voimassa edulliset hinnat: 1hh Standard huone 108 / vrk, 2hh Standard huone 128 / vrk ja 2hh Standard huone + irtolisävuode 148 / vrk.

Jokaisella turnaukseen osallistuvalla pelaajalla tulee olla voimassa oleva pelaajalisenssi. Tulospalvelussa joukkueet kiinnittävät pelaajat Sportti-ID-numeroineen riveihinsä. Lisenssivaihtoehto on ”maakunta- ja aluesarjat, seniorit”, ellei pelaajalla ole entuudestaan muuta pelaajalisenssiä. Kaikki lisenssit hankitaan SuomiSportista.