Molempia joukkueita povattiin ennakkoarvioissa sarjan kärkipäähän eikä kannattajien ole tarvinnut pettyä. Lipolla on rasitteenaan kahdeksasta ottelusta vain viime viikon tappio Simon Kirille hyvin värikkäässä paikalliskohtaamisessa. PuPe on napsinut kotiotteluistaan pelkkiä voittoja ja kärsinyt vieraissakin ainoastaan kaksi tappiota, avauskierroksella Kannuksessa ja Lohen vieraana Koskenharjulla. Odotuksissa on siis mielenkiintoinen ilta miesten Ykköspesiksen huippuottelun parissa.

– Pyrimme olemaan terävänä ulkopelissä alusta lähtien. Sisällä on katsottu paikat vaihtotilanteisiin ja takaseen, miten tulosta tulee, sanoi Lipon pelinjohtaja Markku Hylkilä seuran ennakossa.

Yksi sähköisimmistä kaksinkamppailuista käydään lautasella. Lipon lukkarina häärii toukokuussa kuukauden pelaajaksi valittu Miika Keski-Petäjä, PuPen lukkareista vastuuvuorossa on Seeti Surakka.

– Lippo on hyvä sekä sisä- että ulkopelijoukkue ja laatua riittää koko ryhmällä, mutta niin riittää meilläkin. Lähdetään voittamaan, vakuuttaa Surakka PuPen otteluennakossa.

Supermaanantain lähetys käynnistyy Ruudussa studio-osuudella näillä hetkillä kello 17.30.

Ykköspesiksessä kausi on historiallinen. Aiemmin päälähetyksinä on nähty miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelu ja superpesiskarsintaa, mutta nyt ohjelmassa on runkosarjan huippuottelu.

Ikaalisten luonnonkaunis pesäpallokenttä esillä lauantain päälähetyksissä

Ikaalislaiselle pesäpalloyleisölle tarjottiin superpesisherkkua lauantaina, kun Mansen Superpäivässä nähtiin miesten ja naisten huippuottelut Ikaalisten luonnonkauniilla kentällä Kyrösjärven rannalla. Kautta aikain ensimmäinen nimenomaan pesäpalloa varten rakennettu hiekkatekonurmikenttä valmistui Ikaalisiin 1987. Tekonurmi uusittiin ja se sai sinisen pinnoitteen 2018.

Toiminnanjohtaja Ville Hirvonen kertoi lähetyksessä mietteitään Ikaalisten Tarmon monipuolisesta nykytoiminnasta. Seuran edustusjoukkueet pelaavat miesten Ykköspesistä ja naisten suomensarjaa, minkä lisäksi junioritoiminta on aktiivista.