Valitse sivu

Edellisten vuosien EM-karsinnoissa Suomi on joutunut turvautumaan kotimaisessa SM-sarjassa pelaaviin syöttäjiin, kun nyt kaikki 3 aloittavaa syöttäjää tuleva ulkomaisista sarjoista. Kaksi pelaa Yhdysvalloissa ja 1 Saksan Bundesliigassa. Suomen uusi aloittavien syöttäjien kaarti on seuraavanlainen:

Kai Francis – Conzaga University

Konsta Kurikka – Haar Disciples

Marko Sipilä – University of Colorado – Colorado Springs

Kai Francis on ennusteissa rankattu jopa 3–4 kierroksen MLB varaukseksi. Pelannut vuoden NCAA yliopistosarjassa Conzaga Universityn joukkueessa. Nimetty aiemmin 20:n parhaan lukiosyöttäjän joukkoon Washingtonin alueella. Pystyy myös lyömään ja Francisisn BA (Lyöntitilasto) .379 ansaitsi hänelle kunniavalinnan All-Metro league joukkueeseen.

Konsta Kurikka siirtyi Superpesiksen parista baseballiin täksi kaudeksi. Kovakätinen Kurikka pääsee avaamaan maajoukkueuransa ensi kuun EM-karsinnoissa viimein. Espanjan Valenciasta Saksan Bundesliigaan (Haar Disciples) kesken kauden siirtynyt Kurikka on kehittynyt isoin harppauksin tämän kauden aikana ja miehen tavoitteet onkin isommat ammattilaisympyrät Atlantin toisella puolella.

Marko Sipilä

Marko Sipilä on nuorin Suomen aloittavista syöttäjistä, mutta hänelläkin on jo vankka kokemus USA:n lukiosarjoista (Orono High School, MN) sekä nuorten sarjoista (Hitdawg, MN). Tulevalla kaudella Sipilä siirtyy myös NCAA yliopistosarjaan pelaamaan Colorado Springsiin. Monipuolinen ja isokokoinen pelaaja ( 191 cm / 90kg), joka tulee myös pelaamaan muilla pelipaikoilla silloin kun ole syöttökummulla. Osaa tehdä tulosta myös mailan varressa.

 

 

 

 

 

 

 

Suomen muu joukkue on sekoitus kokeneempaa kaartia sekä nuoria tulevaisuuden pelaajia, joita on ryhdytty ajamaan sisään maajoukkueeseen. Joukkueen pelaajista 9 pelaa kotimaisessa SM-sarjassa ja 7 ulkomaisissa sarjoissa (USA 2, Saksa 4 ja UK 1).

Suomi (56 sija World ranking) kohtaa 13–16.7 Liettuan Utenassa pelattavassa karsintaturnauksessa Liettuan (37), Romanian (54) ja Sveitsin (49) maajoukkueet.

Suomen maajoukkue EM-karsintoihin 2022

Pelaajat

Timo Liiri                      Espoo Expos

Tommi Toivio               Espoo Expos

Matti Nylander             Espoo Expos

Toivo Aaltonen             Haar Disciples (GER)

Mikko Rauhamäki        Espoo Expos

Konsta Kurikka             Haar Disciples (GER)

Elias Elonheimo           Lahti Pirates

Elmo Pihkala                Lahti Pirates

Jose Mesa                    Bad Homburg Hornets (GER)

Leevi Hyytiäinen           Helsinki Puumat

Andres Mena               München Caribes (GER)

Tomi Vuorinen              Helsinki Puumat

Kai Francis                  Gonzaga University

Andreas Fopp             Norwich Iceni (UK)

Ville Saarman              Espoo Expos

Marko Sipilä                University of Colorado – Colorado Springs

Valmennus ja johto

Jukka Ropponen          GM

Tero Honkanen            Päävalmentaja

Jussi Saaristo              Valmentaja

Lasse Hanhirova         Huoltaja

Lisätietoja:       Jukka Ropponen / 0400 423 910 / jukka.roppponen@goaliepro.com