Valitse sivu

Pride-viikkoa vietetään 27.6.-3.7. Teema tuo esiin Helsinki Pride -tapahtuman perustehtävän, ihmisten kohtaamisten mahdollistamisen ja yhteisöllisyyden tukemisen näiden kohtaamisten kautta.

Yhdenvertaisuus on yksi urheilujärjestöjen vastuullisuusohjelman keskeisistä tavoitteista. Pride-viikkoon osallistuminen on tärkeä viesti siitä, että urheilu kuuluu kaikille, muistuttaa Olympiakomitea. Samoin 100-vuotista taivaltaan juhliva pesäpallo on kaikkien kansallispeli. Toiminnan piiriin ovat kaikki tervetulleita, kukin omaksi kokemallaan tavalla.

– Jokaisen urheilun toimijan on tiedostettava moninaisuus, jotta urheilu on turvallinen yhteisö kaikille ja jotta jokainen voi toimia omana itsenään, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sanoi.

– Priden kaltaisilla julkisilla kannanotoilla on merkitystä. On tärkeää, että asiasta puhutaan, eikä vaieta.

Lisätietoa Pride-viikosta löytyy osoitteesta pride.fi.

Olympiakomitean järjestämän vastuullisuusklinikan teemana ovat seksuaalivähemmistöt urheilussa 16. syyskuuta kello 9-11. Tapahtumaan ilmoittaudutaan SuomiSportissa ja siihen on mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä.