Valitse sivu

Suomen Pesäpalloliitto ja Superpesis ovat Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK ry:n toteuttaman selvityksen perusteella määränneet Petri Kaijansinkolle 12 kuukauden mittaisen peli- ja toimitsijakiellon. Selvityksessä tutkittiin Kaijansinkon toimintaa Porissa vuosina 2009-11 ja Raumalla vuosina 2014-15. Tämän lisäksi tutkinnassa ilmeni kolmas tapaus Jyväskylässä vuonna 2017.

Tehdyn tutkinnan perusteella Porin tapaus todettiin vanhentuneeksi. Tutkinnassa ilmenneiden Rauman tapaukseen liittyvien uusien seikkojen sekä Jyväskylän esiin tuodun tapauksen osalta liittojohtokunta katsoo Kaijansinkon toimineen pesäpallon kurinpitosäännöksissä tarkoitetulla tavalla epäurheilijamaisesti. Päätös on annettu tiedoksi kaikille osallisille.

Suomen Pesäpalloliitto korostaa, että sillä on täysi nollatoleranssi kaikkeen häirintään. Liitto jatkaa häirinnän vastaista kampanjointia omissa viestintävälineissään sekä on mukana urheilun yleisissä kampanjoissa. Koulutusjärjestelmään on jo lisätty häirinnän vastaiseen tekemiseen liittyviä osia, joiden läpikäynti edellytetään mm. lasten ja nuorten leireille tulevilta valmentajilta ja pelinjohtajilta.

Suomen Pesäpalloliitto pyrkii tekemään mahdollisten häirintätapauksien ilmoittamisesta jatkuvasti helpompaa. Liiton sivuilta löytyvät ohjeet ja yhteystiedot nimetylle henkilölle, johon voi tarvittaessa olla yhteydessä.