Superpesiksessä 2000 debytoinut ja pääsarjassa aina Jymyä edustanut Korhonen on avannut kautensa jälleen vahvasti. Kuuden ottelun saldo on 20 lyötyä (tilaston 2:nen), 33 kärkilyöntiä (tilaston 5:s) sekä kolme ykköspalkintoa. Kautta aikain -lyöjätilastossa Jymyn oma kasvatti on toisena Jere Dahlströmin jälkeen. Kaikki sarjavaiheet huomioiden Korhosella on kasassa ylivoimaisesti eniten lyötyjä juoksuja, hulppeat 89+1768=1857. Korhonen valittiin nyt urallaan seitsemännen kerran kuukauden pelaajaksi.

Siri Eskolan nimi on noussut Superpesiksen seuraajien huulille heti alkukaudesta. Lyöjätilaston ylivoimainen kärki on pelannut kuudesta ottelustaan puolet jokeripaidassa ja takonut lyöntipaikalla peräti neljä kunnaria 22 tavallisen lisäksi. Ulkona siepparin tonttia hoitanut Eskola ylsi neljästi joukkueensa palkittujen joukkoon.

Kiimingin Urheilijoiden kasvatti muistetaan kaksinkertaisena Suomen mestarina Jyväskylän Kirittäristä 2019-20 sekä pudotuspelien arvokkaimpana pelaajana 2019. Eskola valittiin aiemmin Ykköspesiksen kuukauden pelaajaksi Oulun Lipottarissa heinäkuussa 2016 ja Superpesiksen kuukauden pelaajaksi Kirittärissä elokuussa 2019.

Keski-Petäjä ja Bäckman Ykköspesiksen parhaat

Ennakkosuosikkina miesten ykköspesiskauteen lähtenyt Oulun Lippo on avannut odotetun vahvasti ja napsinut viidestä ottelustaan yhtä monta voittoa. Toukokuun pelaajaksi valittu lukkari Miika Keski-Petäjä on pyörittänyt peliä loistavasti lautasen äärellä ja onnistunut vahvasti myös sisällä ykköskärjessä. Kannuksen Uran kasvatti huomioitiin kolmella ykköspalkinnolla ja yhdellä kakkospalkinnolla toukokuussa.

Tasaisessa naisten Ykköspesiksessä Pattijoen Urheilijat Raahesta on voittanut kaikki neljä otteluaan. Joukkueen ehdottomiin onnistujiin lukeutuu toukokuun pelaajaksi arvostettu Essi Bäckman, joka suoritti ulkona vahvasti linjassa sekä merkkautti tilastoihin 1+9 lyötyä, 3 tuotua ja 27 kärkilyöntiä liki 85 prosentin onnistumisella. Pattijoen Urheilijoiden oma kasvatti vei kolmessa ottelussa joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon.

Bäckmanille valinta kuukauden pelaajaksi on uran ensimmäinen. Keski-Petäjä palkittiin Ykköspesiksen kuukauden pelaajana myös Ylivieskan Kuulan paidassa toukokuussa 2016.

Kuukauden pelaajat kautta aikain: www.pesis.fi/pesis-info/historia/kuukauden-pelaajat