Valitse sivu

Suomen kovakätisimpiin kuuluva entinen Sotkamon Jymyn pesäpalloammattilainen, Konsta Kurikka ottaa nopeaan tahtiin askelia kohti täyttä baseball ammattilaisuutta kv. kentillä. Tänään tehdyllä sopimuksella Kurikka siirtyy Espanjan pääsarjasta Valencia Antorchan riveistä Müncheniläiseen Haar-Disciples seuraan.

Espanjassa Kurikka pääsi ensimmäistä kertaa pelaamaan ja harjoittelemaan baseballia säännöllisesti ja ajamaan itseään sisään uuden lajin maailmaan. Toukokuun aikana alkoi kuitenkin käydä selväksi, että Valenciassa oli mahdollista kehittyä vain tietylle tasolle. Hyväksi onneksi saksasta löytyi ammattimainen organisaatio, jolla oli tarjota paikka ulkomaiselle syöttäjälle.

”Odotan uudelta seuraltani entistä ammattimaisempaa otetta niin harjoitteluun kuin myös otteluihinkin suhteessa Espanjan sarjaan. Itse tarvitsen lisää kovaa työtä, hyvää valmennusta ja pelikokemuksen kartuttamista. Näitä kaikki on tarjolla Münchenissä”. Kertoo Konsta Kurikka.

Bundesliigan haasteiden lisäksi Kurikka tulee pelaamaan ensimmäiset viralliset maaottelunsa heinäkuussa, kun Suomi kohtaa Liettuan, Sveitsin ja Romanian EM-karsinnoissa Liettuan Utenassa. Tuossa turnauksessa tullaan Suomen tasoa mittaamaan toden teolla, kun vastaan asettuu heti avausottelussa suurella todennäköisyydellä vielä kaudella 2020 MLB:n Pittsburgh Piratesia edustanut syöttäjä, Dovydas Neverkauskas.