Ensikertalaisten joukossa ovat molempien joukkueiden lukkarit. Venla Tanhua edustaa sarjanousijaa, vaasalaista Mailattaria ja Lotta Nummikari, jonka ohella Idän ryhmään valittiin kokenut Kirittärien Mari Mantsinen, helsinkiläistä Roihuttaria. Lännen joukkueeseen saa toisena ensikertalaisena kutsun Lapuan Virkiän Kaisa Peräaho.

Idän ensikertalaisia ovat fantastisen alkukauden pelannut lyöjätilaston kolmonen Sara Kujanen Kirittäristä ja kaksinkertainen vuoden tyttöpesäpalloilija Venla Karttunen samasta seurasta, Kempeleen Kirin nuoret tähtipelaajat Hanna Lammela ja siskoaan Emilia Linnaa vastaan arvo-ottelussa pelaava Annika Linna sekä Espoon Pesiksen kasvatti, nykyisin Joensuun Mailaa edustava Liinu Turpela.

Emma Körkkö on mukana arvo-otteluviikonlopussa peräti 12. kerran pelattuaan kahdeksan naisten Itä-Lännen lisäksi juniorivuosinaan neljä tyttöjen Itä-Länttä. Lopettamispäätöksestään keväällä kertonut Susanna Puisto lunasti jälleen paikkansa myös Itä-Lännessä, seitsemännen kerran urallaan. Kirittärien Eeva Mäki-Maukolalle ja Pesäkarhujen Emilia Itävalolle valinta naisten Itä-Länteen on uran kuudes.

Tiia Peltonen tyttöjen Itä-Lännen superpelaaja

Tyttöjen Itä-Länsi-ottelussa nähdään useita naisten superpesisjoukkueiden avainpelaajia, kuten Pöytyän Urheilijoiden Aurora Frantsila, raumalaisen Feran Ilona Hakoniemi ja Iida Lomppi, Virkiän Emma Hudd, JoMan Nelli Huotari, Roihuttarien Charlotta Höglund, Pesäkarhujen Kiira Kautto, KeKin Petra Nurro, Kirittärien Elsa Nyman ja Viivi Partanen sekä Mailattarien Riikka Polso.

Lännen joukkuetta vahvistaa viime kaudella ryminällä Superpesiksen eliittiin noussut Pesäkarhujen Tiia Peltonen. Kankaanpään Mailan kasvatti voitti Suomen mestaruuden ja tuli valituksi niin pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi kuin vuoden tyttöpelaajaksi.

Kentän nuorin pelaaja on Siilinjärven Pesiksen vasta 15-vuotias huippulupaus Tiia-Mari Veikanmaa.

Pesäpallon juhlavuoden Itä-Lännet, Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pelataan Tampereella 9.-10.7. Tyttöjen Itä-Länsi pelataan sunnuntaina kello 11 ja naisten Itä-Länsi sunnuntaina kello 15. Itä-Lännen VIP-liput ja kaikki pääsyliput myy Ticketmaster Suomi.

Juhlavuoden Itä-Länsi-joukkueita

Naisten Itä-Länsi-joukkueet 2022 (pdf)

Tyttöjen Itä-Länsi-joukkueet 2022 (pdf)