Valitse sivu

Joukkueurheilijat ry on historiallinen urheilijoiden pelaajayhdistys, sillä aiemmin Suomessa ei ole ollut eri lajien yhteistä toimijaa.

Yhdistyksen tehtävänä on valvoa urheilijoiden etua, saada urheilijoiden ääni kuuluviin ja auttaa pelaajia mm. sopimusasioissa. Opiskelun ja työuran yhdistäminen urheilu-uraan, urheilu-uran jälkeiseen työelämään siirtyminen ja urheilijan ammatin yhteiskunnallisen aseman parantaminen ovat yhdistyksen pitkän aikavälin tavoitteita. Joukkueurheilijat ry haluaa edistää tasa-arvoista urheilua ja olla turvallinen kanava urheilun epäkohtien esiintuomiseksi. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.joukkueurheilijat.fi.

Joukkueurheilijat ry:n toiminnanjohtajana on aloittanut Miika Rantatorikka 1.6.2022. Rantatorikka on pesäpallotaustainen osaaja, joka on pelaaja- ja valmennusuransa jälkeen toiminut usean vuoden ajan Hyvinkään Tahkon toiminnan- ja toimitusjohtajana.

– Joukkueurheilijat ry:llä on monia tehtäviä. Tärkeää on vuoropuhelun lisääminen lajiliittojen ja seurojen kanssa. Haluamme olla mukana kehittämässä suomalaista urheilua, tuoda urheilijoiden mielipiteitä esiin ja osaltamme lisätä näkyvyyttä. Uskomme, että yhteistyön lisäämisellä koko urheilu voittaa, kertoo toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka.

– Olen innoissani saadessani aloittaa työskentelyn usean lajin yhteisessä pelaajayhdistyksessä. Pitkäaikainen haaveeni on ollut työskennellä laajemmin urheilun parissa. Toiminnan käynnistäminen on alkanut ja on mielenkiintoista rakentaa yhdessä urheilijoiden kanssa meille sopivaa ja toimivaa yhdistystä, sanoo Rantatorikka.

Uransa salibandyn Suomen mestaruuteen päättänyt Jussi Piha iloitsee toiminnan käynnistymisestä ja mahdollisuudesta saada urheilijoiden ääni kuuluviin.

– Meille urheilijoille on tärkeää saada äänemme paremmin kuuluviin. Joukkueurheilijoiden pelaajayhdistyksen kautta tämä toteutuu. Samalla haluamme myös kannustaa urheilijoita aktiivisuuteen ja tuomaan mielipiteitään esiin heitä koskevissa asioissa, kertoo Piha.

– Urheilijoille tehtyyn kyselyyn tuli paljon vastauksia ja heillä oli paljon mielipiteitä oman lajin asioihin. Pelaajayhdistyksen perustaminen on koettu tärkeäksi ja vaikuttaminen tärkeäksi. Hienoa, että urheilijat kokevat Joukkueurheilijat ry:n hyväksi tavaksi osallistua ja vaikuttaa urheiluun, jatkaa Piha.

Lisätietoa Joukkueurheilijat ry:n toiminnasta:

Miika Rantatorikka
040 642 7979
miika.rantatorikka(ät)joukkueurheilijat.fi