Juhlavuoden Naperoleiri pelataan Siilinjärvellä 4.-8.7. Siilinjärvi tarjoaa osallistujille taatusti unohtumattoman leirikokemuksen, jollainen on luvassa myös monelle leirielämän ensikertalaiselle. Tapahtuman onnistumisen takaavat jopa 250-300 talkoolaista.

Naperoleiri avataan näyttävästi leirin ensimmäisenä iltana avajaiskulkueella. Kulkuetta, avajaisia ja koko leirin kestävää kannustamista sävyttävät joukkueiden itse askartelemat banderollit. Noin 1300 leiriläistä näkyvät ja kuuluvat Siilinjärven katukuvassa. Elämys on varmasti ikimuistoinen niin leiriläisille kuin paikkakuntalaisillekin.

– Pelien ohella leirin ohjelmaan kuuluu leiridisko. Naperoille diskotapahtuma on hyvinkin toiminnallinen pomppulinnoineen, valottaa tulevan viikon tapahtumaa leirijohtaja Marko Heikkinen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naperoleiri (@naperoleiri)

Siilinjärvi tarjoaa leiriläiselle ja vanhemmille tekemistä pelin ohella mm. kylpylöiden ja Tarinagolfin kautta. Hienossa kesäsäässä on toki kiva pulahtaa myös lukuisiin järviin. Siilinlahden pääuimaranta on saanut uuden saunan ja on takuulla suosittu kohde leirin aikana.

Siilifolk tarjoaa aktiivisille vanhemmille myös mahdollista iltaohjelmaa. Leirin lisäksi tarjontaa on toki kesäteatterin tai vaikka kuntoportaiden muodossa, tiivistää Heikkinen.

Leirit ovat pesäpallon juhlavuoden ehdottomia päätapahtumia. Kahden poikkeusvuoden jälkeen valtakunnallisten leirien osallistujamäärä on noussut 400 joukkueeseen. Naperoleirin kävijämäärät laitettiin uusiksi Haapajärvellä 2018 ja Kankaanpäässä 2019 eli juuri ennen korona-aikaa. Siilinjärven leiri tulee 88 joukkueellaan komeasti kolmantena.

– Mittari kertoo, että paluu arkeen on tapahtunut, iloitsee Pesäpalloliitossa leireistä vastaava Mika Mikola.

Naperoleirin jälkeen leirikesä jatkuu Suurleirillä Hyvinkäällä 11.-16.7. sekä Tenavaleirillä Sotkamossa 19.-24.7. Juhlavuoden leirikesä huipentuu Nuorisoleiriin Seinäjoella 25.-30.7.