Suomen Baseball- ja Softball-liiton yhteistyökumppani Universal Players Global tarjoaa oppilailleen mahdollisuuksia lähteä Pohjois-Amerikkaan vaihto-oppilaaksi yhdistäen saumattomasti tavoitteellisen urheiluharrastuksen ja laadukkaan koulunkäynnin. Universal Players on toiminut alalla yli 20 vuotta ja sijoittaa oppilaita tarkasti valitsemiinsa turvallisiin yksityisiin high schooleihin (lukioihin) sekä yliopistoihin.

Tämä mahdollisuus sopii yhtä lailla baseballia harrastaville nuorille, kuin myös pesäpallon pelaajille. Jos pelaat pesistä ja olet kiinnostunut lähtemään baseball vaihto-oppilaaksi, niin järjestämme mahdollisuuden baseball asioiden perusoppeihin jo Suomessa yhdessä sopivan baseball seuran kanssa.

UP Globalin ohjelmissa:
-hakija saa itse vaikuttaa ja räätälöidä ohjelmansa toiveidensa mukaan (sijainti, urheilu ja harrastukset, kurssivalinnat, ym.)
-nuoret asuvat pääsääntöisesti koulun turvallisella kampuksella tasokkaissa olosuhteissa
-nuori saa laadukasta opetusta englannin kielellä pienissä ryhmissä ja itselleen sopivalla tasolla
-nuori voi saumattomasti yhdistää vaihto-oppilaskokemuksen/korkeakouluopinnot ja oman lajinsa, sekä harrastaa monipuolisesti muita lajeja toiveidensa mukaan

Urheilullinen vaihto-oppilasvuosi pohjoisamerikkalaisessa yksityiskoulussa:
Yksityiset high schoolit mahdollistavat täysipainoisen lajiharjoittelun ammattitaitoisessa valmennuksessa ja hienoissa olosuhteissa, koulunkäyntiä ja muita vaihto-oppilasvuoden hienoja kokemuksia unohtamatta. USA:ssa vietetty vaihto-oppilasvuosi on hyvä vaihtoehto, kun nuori harrastaja haluaa ottaa lajistaan enemmän irti, nähdä maailmaa, kerätä kokemuksia, oppia englannin kielen, itsenäistyä ja verkostoitua. Varsinkin baseballista tai softballista kiinnostuneille pelaajille USA:n high schooleissa ja on hienoja mahdollisuuksia, oli kyseessä sitten kansainvälisen tason huippupelaaja, harrastelija tai jotain siltä väliltä.

UP Global High School -ohjelmat

USA:han yliopistoon urheilustipendillä:
Urheilun ja korkeakouluopiskelun yhdistäminen Suomessa voi olla haasteellista, ja usein toisesta joutuukin joustamaan. Yliopistot Yhdysvalloissa kuitenkin mahdollistavat tavoitteellisen urheilun sekä korkeakouluopintojen yhdistämisen, useimmiten vielä stipendillä tuettuna. USA:n yliopistojen urheilu on rakennettu sen ympärille, että opiskelija voi ilman kompromisseja yhdistää haluamansa opinnot ja urheilun, kullekin sopivalla tasolla. Opiskelun ei siis tarvitse kärsiä urheilusta, eikä urheilun tarvitse kärsiä opiskelusta, vaan molempiin voi keskittyä täysipainoisesti. UP Global University USA

Erityisesti nuorten tai naisten Superissa pelaavat pesäpalloilijat ovat jo sen tason urheilijoita, että softball stipendien saaminen yliopistoihin on realismia tänä päivänä.

Osoitteessa upglobal.net on paljon lisätietoa eri ohjelmista ja nuorten kokemuksia USA:ssa. Jos olet 14–20-vuotias ja amerikkalainen high school- tai yliopistourheilu kiinnostavat, kehotamme olemaan hyvissä ajoin yhteydessä UP Globaliin!