Halmeen intohimo on pesäpallo, joka ei puolestaan lukeudu Tervon aiempiin suosikkilajeihin. Asetelma synnyttääkin hauskan vastakkainasettelun.

Ensimmäisessä jaksossa Tervo ja Halme seuraavat miesten superpesisottelua Joensuussa ja vierailevat Karhun pesäpallovälinetehtaalla Porvoossa. Jaksossa he keskustelevat muun muassa pesäpallon kiehtovuudesta, historiasta ja lajin hienouksista. Tervo ja Halme käyvät myös tapaamassa lajilegenda Kari ”Sutki” Sutista, yhtä Kiteen Pallo -90:n kunniajäsenistä.

Sarjan toisessa jaksossa Tervo ja Halme matkaavat Jyväskylään, jossa he pääsevät itse kokeilemaan pesäpallon pelaamista Jyväskylän Kirittärien pelaajien kanssa. Emma Körkkö kertoo mietteitään huippupesäpallosta ja tasa-arvosta.

Aluksi skeptisesti pesäpalloon suhtautunut Tervo vähän jopa innostuu pesäpallosta tutustuttuaan lajiin enemmän ja käytyään keskusteluja lajin parissa olevien ihmisten kanssa. Tervo & Halme tosisuomalaisuutta etsimässä -ohjelma on vapaasti katsottavissa Yle Areenassa. Sarjaa esitetään myös Yle TV1:ssä.

Teksti: Niko Liikkanen