Varsinais-Suomi tunnetaan pesäpalloyhteisössä erityisesti tapahtumistaan, tempauksistaan ja uusista innovatiivisista toimintamuodoistaan. Vastaavaa on luvassa pesäpallon 100-vuotisjuhlavuonna.

– Laitilassa pelataan junioreiden alueleiri yli 90 joukkueen voimin kesäkuussa. Loimaan Palloilijat vie puolestaan miesten Ykköspesiksen ja naisten suomensarjan ottelut Ahvenanmaalle, jossa pesäpallon virallisia sarjaotteluita ei ole aiemmin pelattu, varsinaissuomalaisen pesäpallon voimahahmo, liikuntaneuvos Satu Mikola kertoo.

– Varsinais-Suomen Pesis yhdessä alueen seurojen kanssa on ollut yksi vahvoista leiritoiminnan kehittäjistä. Työ on ollut arvokasta ja siitä on hyötynyt koko pesäpalloliike, kiitteli Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet.

Liikuntaneuvos Satu Mikola sai ympärilleen varsinaissuomalaisia pesäpalloaktiiveja.

Varsinaissuomalaisessa pesäpallossa vallitsee kauttaaltaan positiivinen tekemisen meininki.

– Pöytyän Urheilijat on aloittanut debyyttikautensa naisten Superpesiksessä ja tekee farmiyhteistyötä Ykköspesiksessä pelaavan Mynämäen Vesan kanssa. Turku-Pesis järjesti ison Junnupesisturnauksen helatorstaina. Alueen toiminnassa on mukavan positiivinen vire lajin juhlavuonna, Mikola iloitsee.

Tilaisuudessa palkittiin jo pitkään pesäpallon parissa ansioituneita toimijoita. Varsinais-Suomen Pesis ry:n puheenjohtaja Antti Aine kutsui Satu Mikolan lavalle vastaanottamaan tasavallan presidentin Sauli Niinistön myöntämän liikuntaneuvoksen arvonimen. Ylitarkastaja Sari Virta jakoi opetus – ja kulttuuriministeriön myöntämät ansiomerkit. Kultaisen ansioristin sai Satu Mikola Turusta, ansioristin Mika Mikola Ulvilasta, ansiomitalin kultaisin ristein Paavo Kallio Pöytyältä ja Sami Mäki Laitilasta sekä ansiomitalin Juha Lehto Mynämäeltä.

Pesäpalloliiton ansiomerkit jakoivat toiminnanjohtaja Vesa Rämet ja Eteläisen alueen puheenjohtaja Sami Ritola. Kultaisen ansiomerkin saivat Antti Aine Turusta ja Mika Mikola, tunnustusmerkin Petri Lehtonen Jokioisista ja Katja Tiittanen Paimiosta.

Sirpa Helin on koonnut Turku-Pesiksen nettisivuille juhlaillan tunnelmia sekä liikuntaneuvos Satu Mikolan uraan liittyviä muisteluita.

Mika Mikola, Antti Aine, Katja Tiittanen ja Petri Lehtonen huomioitiin Pesäpalloliiton ansiomerkeillä. Jakajina toimivat Pesäpalloliiton Eteläisen alueen puheenjohtaja Sami Ritola ja Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet.

Tilaisuuden kaikki huomioinnit

Liikuntaneuvoksen arvonimi

Satu Mikola, toiminnanjohtaja, Turku

Varsinais-Suomen Pesiksen toimijoille myönnetyt liikunnan ansioristit ja -mitalit

Kultainen ansioristi: Satu Mikola, Turku
Ansioristi: Mika Mikola, Ulvila
Ansiomitali kullatuin ristein: Paavo Kallio, Pöytyä
Ansiomitali kullatuin ristein: Sami Mäki, Laitila
Ansiomitali: Juha Lehto, Mynämäki

Pesäpalloliiton ansiomerkit

Kultainen ansiomerkki: Antti Aine, Turku
Kultainen ansiomerkki: Mika Mikola, Ulvila
Tunnustusmerkki: Petri Lehtonen, Jokioinen
Tunnustusmerkki: Katja Tiittanen, Paimio