Pesä Ysit saattaa hyvinkin olla hakemassa vain yhden kauden verran vauhtia sarjaporrasta alempaa. Pelinjohtajat ovat arvioineet joukkueen yhdeksi naisten Ykköspesiksen suosikeista nuoren lukkarilupauksen Essi Rytterin johdolla. Kaakkois-Suomessa riittää sähköä, sillä toinen potentiaalinen nousijakandidaatti on Haminan Palloilijat. Etelälohkoon mahtuu kolmaskin pelinjohtajien korkealle arvioima joukkue, Mailajuniorit Kankaanpäästä.

Superpesiksestä kausilta 2017-19 tuttu Lappajärven Veikot on pohjoislohkon ykkössuosikki. Toiseksi arvioitu Jyväskylän Kirittäret samoin kuin etelälohkon Pesäkarhut-Akatemia Porista eivät voi osallistua superpesisseurojen kakkosjoukkueina runkosarjan jälkeisiin jatko-otteluihin.

Pelinjohtajien arviot sijoituksista ja parhaista pelaajista

Naisten Ykköspesis 2022: Pelinjohtajien ennakkoarviot (pdf)

Otteluohjelmat

Naisten Ykköspesiksen etelälohko 2022

Naisten Ykköspesiksen pohjoislohko 2022