Asianajotoimistot ovat vuosien saatossa ottaneet toisistaan mittaa muun muassa jalkapallon ja salibandyn merkeissä, mutta pesäpallomestaruudesta pelataan nyt historiallisesti ensimmäisen kerran. Mukana on kahdeksan joukkuetta kymmenestä eri toimistosta. Turnaus kunnioittaa samalla kansallispelimme pesäpallon 100-vuotisjuhlavuotta ja on osa juhlavuoden tapahtumakalenteria.

AA-Pesiksen järjestävänä organisaationa toimii Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto, jonka Aarne Puisto on ollut yhtenä tapahtuman organisaattoreista.

– Osasimme odottaa, että turnaukselle on tilausta, sillä alalla on useita pesäpallotaustaisia toimijoita. Monet ovat kertoneet olevansa tulossa innolla pelaamaan – vielä näin pesäpallon juhlavuonna. Tavoitteena on luoda rennonletkeä tunnelma kentälle ja viihtyä hyvässä seurassa, Puisto kertoo.

Asianajosektorilta heitetään pallo niin pesäpalloväen kuin muidenkin ammattiryhmien suuntaan.

– Uskon vahvasti, että vastaaville yhteisöllisille pesistapahtumille voisi olla kysyntää etenkin näin juhlavuotena ja miksei myöhemminkin. Tämä kevät saattaa tulla liian nopeasti, mutta loppukesäksi tai alkusyksyksi ehtii varmasti saamaan vielä aikaan vastaavanlaisen turnauksen, Puisto kannustaa.

AA-Pesiksen järjestelyissä on vahvasti mukana myös helsinkiläinen Roihu.

– Todella hienoa huomata, miten innokkaasti asianajotoimistojen väki on lähtenyt mukaan pesisturnaukseen. Roihulla on kunnia tarjota puitteet turnaukselle sekä huolehtia välinepuolesta ja käytännön järjestelyistä. Samalla jaamme osallistujille vapaalipun Superpesiksen kotiotteluumme ja toivotamme kaikki tervetulleiksi kokemaan paljon kiitosta kerännyt Roihikan pesistunnelma paikan päällä, Roihun puheenjohtaja Minna Koivisto kertoo.

Tapahtuman juontajana ja seremoniamestarina toimii pesisromantikko Antti Haapasalo.

Ottelut pelataan kahdessa neljän joukkueen lohkossa Roihuvuoren vierekkäisillä kentillä. Ensimmäiset joukkueet kutsutaan kiilaan kello 10.00 ja historian ensimmäinen mestari on selvillä kello 17.00 mennessä. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Roihun kioski palvelee paikalle saapuvaa pesiskansaa.

AA-Pesiksen otteluohjelma on nähtävissä tulospalvelussa, jonne päivitetään tapahtumapäivänä myös ottelutulokset. Menovinkki edeltävälle päivälle on pesäpallon juhlavuoden superpesisavaus Helsingissä, kun Joensuun Maila saa vastaansa raahelaisen Pattijoen Urheilijat Bolt Arenalla Töölössä torstaina 12. toukokuuta kello 18. Tarkemmat tiedot ottelusta löytyvät Joensuun Mailan nettisivuilta.

Lisätietoja AA-Pesiksestä: Aarne Puisto, aarne.puisto(ät)dittmar.fi