Nuorten otteluissa Lännen valinnoista vastaavat Susanna Kylä-Kause Tampereelta (tytöt) ja Aki Orava Mustasaaresta (pojat). Idän joukkueiden valitsijoina toimivat Kati Tahvanainen Joensuusta (tytöt) ja Ismo Huotari Kuopiosta (pojat).

Raumalaisen Feran kasvatti Susanna Kylä-Kause pelasi Superpesiksessä 13 kautta vuosina 2007-2019. Ura huipentui tamperelaisen Mansen joukkueessa Suomen mestaruuteen 2017 sekä SM-hopeaan ja Itä-Länsi-valintaan 2018.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Superpesis (@superpesis) jakama julkaisu


Susanna Kylä-Kause yllättyi perinpohjaisesti kuullessaan Itä-Länsi-valinnasta Ruudun suorassa lähetyksessä 2018

Vaasan Mailassa ensimmäiset pesäpallo-oppinsa ammentanut Aki Orava lukeutui ikäluokkansa lahjakkaimpiin pelaajiin, joka arvostettiin vuoden poikapesäpalloilijaksi 2004 ja miesten Superpesiksen tulokkaaksi 2006. Orava voitti Sotkamon Jymyssä kolme Suomen mestaruutta ja pelasi urallaan kuusi Itä-Länttä.

Kati Tahvanainen (o.s. Nykänen) on Viinijärven Urheilijoiden kasvatti, joka voitti SM-pronssia Jyväskylän Kirittärissä 2013 ja Pesäkarhuissa Porissa 2014. Ansioluettelossa on kolme naisten Itä-Länttä.

Kajaanin Pallokerhosta huippupesäpalloiljaksi ponnistanut Ismo Huotari loi hienon uran ja pelasi Ykköspesiksessä 225 ottelua. Tätä nykyä Puijon Pesiksen valmennuspäällikkönä toimiva Huotari ylsi seuran väreissä kahdesti superpesiskarsintaan.

Tamperelaisille tutut Nina Taipale ja Matti Iivarinen Lännen valitsijoina

Naisten Lännen joukkueen kokoaa tamperelaisten sydämiin itsensä viimeistään mestaruuskaudella 2017 pelannut Nina Taipale. Ylöjärven Pallon kasvatti sai debyytissään Superpesikseen vuoden tulokkaan pystin 2013 sekä kutsun Liitto-Lehdistö-otteluun 2014 ja Itä-Länteen 2015. Ura huipentui Taipaleen johdattaessa kapteenina Mansen seurahistoriassaan kaksi ensimmäistä kertaa naisten loppuotteluun, Suomen mestariksi 2017 ja SM-hopealle 2018.

Miesten Lännen valitsija Matti Iivarinen kirjoitti nimensä tamperelaisen miespesäpallon historiaan ikuisiksi ajoiksi viime syksynä. Kausi huipentui Mansen seurahistorialliseen Suomen mestaruuteen, joka oli myös vuoden pelinjohtajaksi arvostetulle Iivariselle ensimmäinen viuhkassa. Pelaajauraltaan Maaningan Mahdin kasvatti muistetaan parhaiten kaksinkertaisena vuoden lukkarina ja tuplamestarina Alajärven Ankkureissa 1988-89. Iivarisella on vyöllään 11 Itä-Länttä pelaajana ja kaksi pelinjohtajana.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Superpesis (@superpesis) jakama julkaisu

Kokeneet arvo-ottelijat Hartikainen ja Urpelainen Idän valitsijoiksi

Naisten Idän valinnoista vastaa 266 superpesisottelua urallaan pelannut yhdeksän Itä-Lännen ja kolmen Suomen mestaruuden huippupesäpalloilija Marjukka Urpelainen. Kajaanin Pallokerhon kasvatti palkittiin kentän parhaana Helsingin Itä-Lännessä 2010. Urpelainen edusti kaudesta 2012 lähtien uransa loppuun 2019 saakka Jyväskylän Kirittäriä.

Miesten Idän joukkueen rakentaa viime vuoteen huiman superpesisuransa akillesjännevamman vuoksi päättänyt Antti Hartikainen. Sotkamon Jymyn kasvatti voitti 10 Suomen mestaruutta ja pelasi kahdeksan Itä-Länttä. Hartikainen on vuoden pesäpalloilija 2013 sekä kärkilyöntitilaston voittaja ja kultaisen mailan saaja kaudelta 2019.

Pesäpallon juhlavuosi tuo Itä-Lännen historiallisesti Tampereelle

Suomen suosituin tähdistöottelutapahtuma, pesäpallon Itä-Länsi, järjestetään nykymuodossaan ensimmäisen kerran Tampereella lajin 100-vuotisjuhlavuonna. Pojat ja miehet pelaavat uudistetun aikataulun mukaisesti lauantaina 9. heinäkuuta, tytöt ja naiset sunnuntaina 10. heinäkuuta.

Arvo-otteluhistoriassa Tampereella on pelattu naisten Itä-Länsi-ottelu 1983 ja Liitto-Lehdistö-ottelu 1984 sekä miesten Liitto-Lehdistö-ottelut 1980 ja 1989. Miesten Itä-Länsi-ottelun näyttämönä Tampere ei ole kertaakaan aiemmin ollut. Naisten Itä-Länsi-historiassa on vuorossa juhlallinen 60. kohtaaminen.

Kauden 2022 seurajoukkueiden jako Itään ja Länteen on julkaistu tapahtuman nettisivuilla. Miesten ja naisten joukkueisiin on mahdollisuus valita maksimissaan kuusi pelaajaa yhdestä joukkueesta.

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan Tampereella 9-.10.7. Lauantaina aloittavat pojat kello 14 ja miehet kello 18. Sunnuntaina ovat vuorossa tytöt kello 11 ja naiset kello 15. Kaikki lisätiedot löytyvät osoitteesta www.ita-lansi.fi. Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi.

Itä-Länsi-valitsijat 2022

Miehet, Itä: Antti Hartikainen
Miehet, Länsi: Matti Iivarinen
Naiset, Itä: Marjukka Urpelainen
Naiset, Länsi: Nina Taipale
Pojat, Itä: Ismo Huotari
Pojat, Länsi: Aki Orava
Tytöt, Itä: Kati Tahvanainen
Tytöt, Länsi: Susanna Kylä-Kause