Juhlavuoden kunniaksi Pesäpalloliitto on rohkaissut pesäpalloseuroja tekemään erilaisia tempauksia. Hyvinkään Tahko päätti vastata tosissaan huutoon, kun Suomen kansallispeli täyttää tänä vuonna pyöreät sata vuotta.

– Päätimme, että Tahko tarjoaa jokaiselle lapselle kesän OP-Pesiskoulun tai Tahkon JunnuSuperin ilmaiseksi. Tämä on seuraltakin taloudellisesti iso satsaus, Tahko ry:n toiminnanjohtaja Antti Yli-Saunamäki kertoo.

Kesäkuussa kahden viikon ajan joka päivä kello 10–12 Hyvinkään Pihkalassa järjestettävän Pesiskoulun hinnaksi oli alun perin ajateltu 95 euroa. Kaksi kertaa viikossa touko–kesäkuussa lapsia liikuttavan JunnuSuperin oli puolestaan suunniteltu maksavan 50 euroa per lapsi. Tahkon päätöksen myötä kumpikaan toiminta ei siis maksa perheille mitään.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Hyvinkään Tahko (@hyvinkaantahko) jakama julkaisu

Tahko ennätti jo ennen päätöstään avata verkkosivuillaan ilmoittautumisen Pesiskouluun ja JunnuSuperiin.

– Muutamia ilmoittautumisia on jo tullutkin, mutta myös jo ilmoittautuneille toiminnot ovat tietenkin maksuttomia.

Täysin omasta pussista Tahko ei lapsille pesäpalloharrastusta kustanna, sillä seura on saanut hyvin kumppaneita mukaan tempaukseensa.

– Tämä on saanut aika hyvän vastaanoton. Yritykset kokevat yhteiskuntavastuun merkittävänä juttuna, Yli-Saunamäki kiittelee.

”Kaikki, ketkä haluavat, pääsevät mukaan”

Koululaisten ensimmäisillä kesälomaviikoilla järjestetyllä Tahkon Pesiskoululla on pitkät perinteet. Ensimmäisen kerran Pesiskoulu tarjosi kesälaitumille päässeille lapsille päivittäistä tekemistä muutaman viikon ajaksi kesällä 1996. JunnuSuper sitä vastoin on tuoreempaa toimintaa.

– Tämä taitaa olla nyt neljäs JunnuSuper-kesä. JunnuSuper on joka kerralla innostanut ja vetänyt tosi hyvin lapsia mukaan liikkumaan. Käytännössä se on aina ollut täysi, kun mukana on ollut noin 50–60 lasta, Yli-Saunamäki toteaa.

Tulevana kesänä JunnuSuper on suunnattu 2012–2016-syntyneille tytöille ja pojille. Tahkon verkkosivuilla todetaan, että toimintaan otetaan mukaan 72 ensimmäiseksi ilmoittautunutta lasta, mutta Yli-Saunamäki lupaa kaikkien halukkaiden mahtuvan mukaan.

– Kaikki ketkä haluavat, niin pääsevät kyllä mukaan. Yhdellä kentällä tuo konsepti pyörii noin 70 lapsella, mutta jos tulee enemmän ilmoittautuneita, pidennämme aikaa ja jaamme lapset eri aikaa harjoitteleviin ryhmiin.

Myös vuosina 2010–2015-syntyneille lapsille suunnattuun Pesiskouluun Tahkon toiminnanjohtaja luottaa mahtuvan mukaan kaikki halukkaat. Pesiskoulun osallistujamäärä on vuosien varrella vaihdellut Yli-Saunamäen mukaan 50 ja 150 lapsen välillä.

– Koulutamme omista junioreista enemmän apuohjaajia, jos ilmoittautumisia tulee kovin runsaasti. Se olisi vain iloinen haaste, jos niin kävisi.

Maksuttomuus saattaa houkutella ilmoittautumaan, mutta asettaa samalla toisenlaisenkin kysymyksen: Onko kynnys matalampi jäädä pois harrastuksesta, kun siihen ei ole rahallisesti sitoutunut?

– En usko, että maksuttomuus tuo ongelmia sitoutumisen suhteen. On toki varauduttu, että kaikki ilmoittautuneet eivät välttämättä tule, Yli-Saunamäki toteaa ja kertoo tempauksen taustalla olevan aito tavoite ja tahtotila, ettei lasten urheiluharrastaminen olisi rahasta kiinni.

– Samalla halusimme tehdä jotain näyttävää ja konkreettista pesäpallon juhlavuoden kunniaksi.

Tahkolla on myös muita suunnitelmia, miten sekä seura että pesäpallo tulevat näkyvämmiksi koululaisille.

– Meidän uusi junioripäällikkömme Ville Viljanen tekee koulukierroksen pääsiäisen jälkeen ja torstaina 19.5. pelattavaan miesten superpesisotteluun Tahko vs. Kankaanpään Maila kutsumme kaikki Hyvinkään alakoululaiset vieraiksi.

– Myös eka-kolmasluokkalaisten koulupesis elvytetään, Tahkon toiminnanjohtaja kertoo seuran suunnitelmista nostaa vahvasti jo ennestään laadukkaan lasten ja nuorten toimintansa profiilia.

Lisätietoa Hyvinkään Tahkon toiminnasta löytyy seuran nettisivuilta osoitteesta www.hyvinkaantahko.fi.