Valitse sivu

World Baseball Softball Confederation Europe otti näiden lajien kattojärjestön roolin Euroopassa viime marraskuussa Roomassa pidetyssä kokouksessa, jossa samalla lakkautettiin vanha Euroopan Baseball Liitto (CEB) ja Euroopan Softball Liitto (ESF). Uusi hallitus valittiin Ljubljanassa tämän vuoden helmikuussa. Nyt uusi hallitus on saanut työnsä kunnolla vauhtiin ja aloittanut organisaation rakentamisen tärkeimmistä osastoistaan nimittämällä niiden vetäjät.

Koko Euroopan markkinoinnista vastaamaan (Head of department – Marketing) WBSCE on kutsunut Suomen Baseball ja Softball Liiton puheenjohtajan, Jukka Ropposen. Markkinointi tulee vastaamaan mm liiton brändistä, markkinointisuunnitelmasta ja strategiasta, tuotteistuksesta, verkkosivuista, kumppanuuksista jne.

Euroopan liiton puheenjohtaja Kruno Karim (Cro) kertoi seuraavaa: ”Olen erittäin vaikuttunut siitä työstä mitä Suomessa on tehty lajiemme eteen viime aikoina sekä ideoista, joita Jukka on tuonut Euroopan toimintaamme. Uskon että me olemme löytäneet oikean henkilön tähän tehtävään”.

Seuraavaksi Ropponen kokoaa 3–6 hengen kokoisen markkinointitiimin eri Euroopan maista vastaamaan käytännön toiminnasta. Samalla hän jatkaa myös Suomen liiton puheenjohtajana.

World Baseball Softball Confederation on lajien kansainvälinen kattojärjestö, jonka päämaja sijaitsee Sveitsissä (Pully). Järjestöön kuuluu 198 kansallista jäsenliittoa sekä 13 ns. associate liittoa. Jäsenliitot tulevat 140 maasta ympäri maailman. Urheilijoita WBSC:n alaisuudessa on yli 65 miljoonaa. WBSC Europe vastaa Euroopan toiminnasta ja sillä on 54 jäsenliittoa.