Valitse sivu

Verkkokoulutuksia voi suorittaa silloin, kun itselle ja omiin aikatauluihin parhaiten sopii. Reilusti paras -verkkokoulutus opastaa kilpailumanipulaation tunnistamiseen, joka on lähtökohta siihen puuttumiselle ja sen torjumiselle. Usein kilpailumanipulaatio liitetään kiinteästi urheiluvedonlyöntiin, mutta kilpailumanipulaatio voi olla paljon muutakin. Se on kilpailun lopputulokseen tai kulkuun vaikuttamiseksi tehty tarkoituksellinen järjestely, toimenpide tai laiminlyönti, joka poistaa osittain tai kokonaan urheilun luonteeseen kuuluvan ennakoimattomuuden ja jolla saavutetaan oikeudetonta etua itselle tai muille. Etu voi olla taloudellista tai urheilullista.

SUEKin Reilusti paras -verkkokoulutus ohjaa pohtimaan ja miettimään oman lajin mahdollisia ongelmia sekä riskejä. Raja vilpin ja parhaaseen suoritukseen pyrkimisen välillä voi olla epäselvä. Siksi jokaisen urheilutoimijan on tärkeä tunnistaa kilpailumanipulaatioon liittyvät tilanteet ajoissa ja osata toimia oikein ongelmien kitkemiseksi.

– Meistä jokaisella on vastuu suojella reilua peliä ja urheilua. Kilpailumanipulaatio on hyvin monisyinen ilmiö ja siksi kaikkien urheilutoimijoiden on tärkeä tunnistaa tilanteet, joissa pienet, harmittomilta tuntuvat teot voivat tuhota urheilu-uran. Suorita sinäkin Reilusti paras -verkkokoulutus, suosittelee entinen tennisammattilainen, nykyinen valmentaja Jarkko Nieminen.

SUEK:n maksuttomia verkkokoulutuksia

Reilusti paras -verkkokoulutus

Puhtaasti paras -verkkokoulutus

Vastuullisen valmentajan verkkokurssi

Olympiakomitean Oppimisareena