Valitse sivu

Samalla pelisäännöissä on huomioitu viime vuosina tehdyt, esimerkiksi syöttämiseen liittyvät tarkennukset.

– Sääntöjä on pyritty selkeyttämään ja yhdistetty kahden asiakirjan sisältöjä yhdeksi kokonaisuudeksi. Sääntöihin sinänsä ei ole koskettu, eikä peliin vaikuttavia muutoksia ole tehty. Niitä ei tietysti näin lähellä kautta voitaisikaan tuoda, Pesäpalloliiton johtokunnan jäsen Antti Aine toteaa.

Ottelun päättyminen on selkeästi määritelty hetkeksi, kun pelituomari viheltää kolme pitkää vihellystä ottelun päättymisen merkiksi. Mikäli puolestaan ottelua on pelattu väärällä pallolla, peliä jatketaan välittömästi säännöissä määritellyllä pelipallolla tilanteesta, jossa väärä pallo havaittiin. Koronapandemian aikaisista erikoissäännöistä toimivimmat käytännöt on otettu pysyväisluonteisemmin mukaan sääntöihin.

Pesäpallon pelisäännöt 2022

Pelisäännöt-sivu