Tuotteen hinnan muodostavat kilpailuluvan osuus sekä Pohjolan Sporttiturva-vakuutus. Vakuutuksen katsotaan olleen voimassa 1.4.2022 lähtien, kun lisenssin hankkii 30.4.2022 mennessä tai passin 30.6.2022 mennessä. Jokaiseen tuotteeseen lisätään 1,50 € transaktiomaksu. Mikäli henkilöllä on vastaava vakuutus toisesta vakuutusyhtiöstä, päällekkäistä vakuutusta ei tarvitse hankkia. 

 

LISENSSIT

Lisenssi vaaditaan pelaajilta ja tuomareilta kaikissa virallisissa pesäpallo-otteluissa sekä pelinjohtajilta Superpesiksessä, Ykköspesiksessä, suomensarjassa ja nuorten Super- ja Ykköspesiksessä. Oman lisenssivaihtoehdon lisäksi tuomareille ja pelinjohtajille käy mikä tahansa pelaajalisenssi.

Aikuisten lisenssit lunastetaan sarjatasojen mukaan. Vaihtoehtoja ovat Super- ja Ykköspesis, suomensarja, maakunta-, aluesarja ja seniorit sekä baseball/softball.

Lasten ja nuorten (2003 ja myöhemmin syntyneet) lisenssivaihtoehto valitaan vain iän perusteella. Juniorilisenssi on tarkoitettu 2010 ja myöhemmin syntyneille ja nuorisolisenssi 2003-2009 syntyneille pelaajille. Lisenssin verkko-osto näyttää ne lisenssit, jotka ovat kyseiselle henkilölle iän puolesta mahdollisia.

Huom! Ensikertalaisille on tarjolla Tulokaslisenssi, joka on tarkoitettu vuonna 2010 ja myöhemmin syntyneille pelaajille, joilla ei ole aikaisemmin ollut kilpailulisenssiä.

Henkilöllä tulee olla jokaisessa ottelussa kyseisessä sarjassa vaadittava voimassa oleva lisenssi. Mikäli sarjataso vaihtuu kesken kauden, lisenssi korotetaan verkko-ostossa maksamalla summien välinen erotus. Lisenssi korotetaan Suomisportissa samalla tavalla, kuin lisenssiä ostettaessa ja valitaan järjestelmän tarjoama korotus haluttuun lisenssiin.


PASSIT

Passit ovat voimassa harrastetoiminnassa. 2008-syntyneet ja nuoremmat ovat oikeutettuja Pesispassiin, joka sisältää myös sisäänpääsyn kaikkien pesäpallosarjojen runkosarjaotteluihin. 2007 ja aiemmin syntyneiden Harrastepassi antaa pelioikeuden useimpiin harrastepesisturnauksiin.

Tuomaripassi on tarkoitettu aikuistuomareille, jotka viheltävät vain alueiden D-, E-, F- tai G-junioreiden sarjatoiminnassa. Tuomaripassi ei ole voimassa leireillä.

Tutustu tuoteselosteisiin ennen ostoa!

Kaikki alkavan lisenssikauden ohjeistukset löytyvät osoitteesta www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit