Valitse sivu

Lauantaina pelataan kahdessa kolmen joukkueen ryhmässä, kaksi vuoroparia kerrallaan. Aloittavista joukkueista toinen jää kahden vuoroparin jälkeen tauolle pitäen kuitenkin lämpöä yllä ja kolmas joukkue siirtyy kentälle. Pelaamista jatketaan ”lennosta”, taukoa pitämättä.

Jokaisen kahden vuoroparin kokonaisuuden voittamisesta saa yhden pisteen. Kolmen joukkueen ryhmissä kaikki kohtaavat toisensa kahdesti vuoropariotteluissa sekä lisäksi kertaalleen kotiutuskilpailussa.

– Hallipelien toteutus tapahtuu usein turnauksissa, jolloin peräkkäisiltä otteluilta ei voida välttyä. Tyttöjen halliturnauksessa kokeillaan nyt aktiivista, kolmelle joukkueelle parhaiten soveltuvaa pelitapaa. Aloite aktiivisuuden lisäämisestä hallipelaamiseen on tullut seuroilta ja sille on näytetty vihreää valoa huippupelinjohtajien suunnasta, mutta poikkeusaikojen vuoksi käytännön kokeilut on jouduttu siirtämään tähän kevääseen, Pesäpalloliiton kilpailun ja huippupesäpallon johtaja Timo Lamminen toteaa.

– Kahden vuoroparin ottelu vastaa jaksopelissä tilannetta, jossa joukkue on hävinnyt ensimmäisen jakson ja tilanne on tasan toisen jakson puolivälissä. Kahdessa seuraavassa vuoroparissa joukkueen on voitettava vastustajansa, jotta mahdollisuus ottelun voittamiseen säilyy, Lamminen havainnollistaa.

Kolmen joukkueen ryhmistä voittajat etenevät sunnuntain loppuotteluun, kakkoset pronssiotteluun ja kolmoset sijoitusotteluun (5.-6.). Mitali- ja sijoitusottelut pelataan 4+4 vuoroparin mittaisina jaksopeleinä. Jaksovoittojen ollessa tasan siirrytään suoraan kotiutuskilpailuun.

– Keräämme kokeilusta palautteet joukkueilta ja muilta otteluiden seuraajilta. Tämän jälkeen tehdään päätöksiä pelitavan mahdollisesta hyödyntämisestä osana tulevia halliturnauksia. Kesäkauteen kokeilulla ei ole vaikutusta, silloin pelataan normaalisti jaksopeliä, Lamminen kertoo.

Poikien Halli-SM-lopputurnauksen osalta kilpailutoiminnan ohjausryhmä on tehnyt päätöksen sen perumisesta. SM-mitaleista pelaamiselle ei nähty perusteita useamman joukkueen luopuessa lopputurnauspaikastaan.

Tyttöjen Halli-SM-lopputurnauksen otteluohjelmat

Kokonaisuus A (lauantai)
Kokonaisuus B (lauantai)

Su klo 10.00: Sijat 5-6
Su klo 12.30: Pronssiottelu
Su klo 15.00: Loppuottelu

Tyttöjen Halli-SM: vuoroparipelit

Sääntötäsmennykset vuoroparipeleissä (pdf)