Uudistunut tuomarikoulutus on kolmivaiheinen. Aluksi pelisääntöihin ja mielenkiintoisiin tilanteisiin tutustutaan sähköisellä Pinja-koulutusalustalla, sen jälkeen vastataan sääntötestin kysymyksiin sekä lopuksi osallistutaan koulutustilaisuuteen, joka alueesta riippuen järjestetään etä-, lähi- tai kenttäkoulutuksena.

– Tuomarikoulutukseen kannattaa rohkeasti lähteä mukaan! Tavoitteena on oppia uutta ja hankkia valmiuksia toimia tuomarina otteluissa eikä virheitä tarvitse pelätä. Pinja-koulutusalustalla on mahdollisuus keskustella ja kysyä, jos jokin tilanne jää askarruttamaan. Alueiden tuomarikouluttajat ovat paikalla vastaamassa kysymyksiin, alempien tasojen tuomarivastaava Niina Lämsä kertoo.

Tuomarikoulutuksiin osallistuminen edellyttää Suomisport-tilin, joka mahdollistaa ilmoittautumisen oman alueen koulutuksiin. Alle 18-vuotiaalta vaaditaan myös huoltajan tiedot Suomisportiin rekisteröitymiseen. Ilmoittauduttuaan osallistuja pääsee ohjeiden jatkamaan Pinja-oppimisympäristöön, tuomaritoiminnan sivuilta löytyvien tarkempien ohjeiden mukaisesti. Myös alle 18-vuotias käyttää kirjautumiseen omia tunnuksiaan.

Tuomarikortin lunastaminen on mahdollista, kun vaadittavat koulutukset on suoritettu sekä tuomarilisenssi tai mikä tahansa pelaajalisenssi hankittu kaudelle 2022. Uusi lisenssikausi alkaa 1. huhtikuuta eli sitä ennen ei ole myöskään tuomarikorttien hankkiminen mahdollista.

Päivitetty 30.3. klo 14.34: Lisätty tieto alle 18-vuotiaan kirjautumisesta omilla tunnuksillaan